Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Galuste cu prune uscate si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Galuste cu prune uscate si ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Galuste cu prune uscate si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora 20 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Galustele cu prune, cunoscute si ca gomboti, sunt un desert traditional din Europa Centrala si de Est, preparat din cartofi, faina, oua, pesmet si prune, fiecare tara avand propria versiune. Bilele de aluat, umplute cu prune sunt fierte in apa si apoi tavalite printr-un amestec de pesmet si zahar. In aceasta reteta am inlocuit cartofii cu fulgi de cartofi pe care i-am hidratat, obtinand un piure. Folosirea fulgilor de cartofi pe langa avantajul pregatirii rapide asigura si obtinerea unui aluat a carui umiditate o putem controla, fara a adauga faina in exces, deoarece reusita acestor galuste sta intr-un aluat pufos. La umplutura am folosit prune uscate, hidratate prin gatire (pana s-au facut pasta), combinate cu ciocolata neagra. Ciocolata pe langa gust ajuta si la obtinerea unei umpluturi solide, cu care putem lucra usor. Totodata galustele isi pastreaza forma si dupa fierbere. Cu aceasta varianta de umplutura, ne putem bucura de galuste pe tot parcursul anului, fara sa mai asteptam sezonul prunelor.

Galuste cu prune uscate si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )

Pregatire

1 ora 20 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Galustele cu prune, cunoscute si ca gomboti, sunt un desert traditional din Europa Centrala si de Est, preparat din cartofi, faina, oua, pesmet si prune, fiecare tara avand propria versiune. Bilele de aluat, umplute cu prune sunt fierte in apa si apoi tavalite printr-un amestec de pesmet si zahar. In aceasta reteta am inlocuit cartofii cu fulgi de cartofi pe care i-am hidratat, obtinand un piure. Folosirea fulgilor de cartofi pe langa avantajul pregatirii rapide asigura si obtinerea unui aluat a carui umiditate o putem controla, fara a adauga faina in exces, deoarece reusita acestor galuste sta intr-un aluat pufos. La umplutura am folosit prune uscate, hidratate prin gatire (pana s-au facut pasta), combinate cu ciocolata neagra. Ciocolata pe langa gust ajuta si la obtinerea unei umpluturi solide, cu care putem lucra usor. Totodata galustele isi pastreaza forma si dupa fierbere. Cu aceasta varianta de umplutura, ne putem bucura de galuste pe tot parcursul anului, fara sa mai asteptam sezonul prunelor.

Ingrediente

Portii:
Umplutura
  • 180 gr prune uscate
  • 150 ml apa
  • 150 gr ciocolata
  • 20 gr unt
  • 1prune uscate
    180 gr
  • 2apa
    150 ml
  • 3ciocolata
    150 gr
  • 4unt
    20 gr
Aluat
  • 300 ml apa
  • 125 gr fulgi de cartofi
  • 0.5 lingurita sare
  • 1 buc galbenus de ou
  • 80 gr faina alba pentru prajituri
  • 1apa
    300 ml
  • 2fulgi de cartofi
    125 gr
  • 3sare
    0.5 lingurita
  • 4galbenus de ou
    1 buc
  • 5faina alba pentru prajituri
    80 gr
Pesmet
  • 30 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 25 gr zahar
  • 1unt
    30 gr
  • 2pesmet
    100 gr
  • 3zahar
    25 gr
Gatire
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • dupa gust condimente pentru vin fiert
  • 1apa
    3 l
  • 2sare
    1 lingurita
  • 3condimente pentru vin fiert
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/60718178-a5dc-4b21-9313-4f4122d28a64.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Ama11lia
Bucatar amator gatesc.co

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ama11lia
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 23, 04:41
Deosebite  |  Reteta gatita
Am făcut extra pesmet pentru ca ne place foarte mult.
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 21, 09:17
Galuste cu prune
Prune uscate si ciocolata... Ce idee minunata ! Felicitari draga mea pentru minunatele tale idei... Pot sa vin si eu la 2 gomboti ?
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 21, 05:01
Delicioase!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 21, 11:47
Combinatia ideala!
Ce bunatati!! O idee minunata :)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.