Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Panettone cu ciocolata

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Aaaa

484 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Panettone cu ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Panettone cu ciocolata

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Aaaa

484 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

3 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Originea desertului Panettone dateaza din 1495. In timpul luxosului banchet de Craciun oferit de Ducele de Milano, desertul a fost ars. Un tanar bucatar, pe nume Toni, a venit cu o paine briosa bogata, umpluta cu stafide si fructe confiate. Ducele a iubit-o si asa s-a nascut traditia „Pane di Toni”. Mai tarziu, in 1821, Panettone a devenit un simbol al libertatii in Italia. Ciresele rosii confiate si citricele de culoare verde au inlocuit stafidele si fructele, creand steagul italian rosu, alb si verde. O paine de Craciun cu o poveste exceptionala si, atunci cand este facuta corect are un gust la fel de exceptional.

Panettone cu ciocolata

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

3 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Originea desertului Panettone dateaza din 1495. In timpul luxosului banchet de Craciun oferit de Ducele de Milano, desertul a fost ars. Un tanar bucatar, pe nume Toni, a venit cu o paine briosa bogata, umpluta cu stafide si fructe confiate. Ducele a iubit-o si asa s-a nascut traditia „Pane di Toni”. Mai tarziu, in 1821, Panettone a devenit un simbol al libertatii in Italia. Ciresele rosii confiate si citricele de culoare verde au inlocuit stafidele si fructele, creand steagul italian rosu, alb si verde. O paine de Craciun cu o poveste exceptionala si, atunci cand este facuta corect are un gust la fel de exceptional.

Ingrediente

Portii:
Maia
  • 250 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1lapte
    250 ml
  • 2faina
    150 gr
  • 3zahar
    40 gr
  • 4drojdie uscata
    7 gr
panettone
  • 250 gr faina
  • 250 gr faina
  • 80 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 3 buc oua
  • 3 buc galbenus de ou
  • 15 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr coaja de lamaie confiata
  • 100 gr ciocolata
  • 250 gr crema de ciocolata
  • 1faina
    250 gr
  • 2faina
    250 gr
  • 3zahar
    80 gr
  • 4unt
    200 gr
  • 5oua
    3 buc
  • 6galbenus de ou
    3 buc
  • 7drojdie uscata
    15 gr
  • 8extract de vanilie
    2 lingurite
  • 9sare
    1 lingurita
  • 10coaja de lamaie confiata
    100 gr
  • 11ciocolata
    100 gr
  • 12crema de ciocolata
    250 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.