Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tort Kiev

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

ZiceMami

430 retete postate

gatesc.co
Chef
Tort Kiev
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tort Kiev

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

ZiceMami

430 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

3 ore

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Va spun din capul locului ca nu este reteta originala a tortului Kiev, intrucat am vrut o crema mai fresh. Crema originala este una cu unt si lapte condensat, pe care eu am considerat-o prea grea pentru acest tort si am inlocuit-o cu una simpla, de mascarpone cu frisca, imbogatita cu fulgi de ciocolata si visine liofilizate, pe care le-am mai folosit si aici. Eu cred ca am facut treaba buna, iar tortul este magnific: blaturi de bezea crocanta si chewey in combinatie cu crema asta: viiiis!

Tort Kiev

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

3 ore

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi , Party
ZiceMami
Chef
gatesc.co

Prezentare

Va spun din capul locului ca nu este reteta originala a tortului Kiev, intrucat am vrut o crema mai fresh. Crema originala este una cu unt si lapte condensat, pe care eu am considerat-o prea grea pentru acest tort si am inlocuit-o cu una simpla, de mascarpone cu frisca, imbogatita cu fulgi de ciocolata si visine liofilizate, pe care le-am mai folosit si aici. Eu cred ca am facut treaba buna, iar tortul este magnific: blaturi de bezea crocanta si chewey in combinatie cu crema asta: viiiis!

Ingrediente

Portii:
2 blaturi de 20 cm
  • 200 gr albus de ou
  • 235 gr zahar
  • 20 gr zahar vanilat
  • 75 gr caju
  • 75 gr alune de padure
  • 45 gr faina
  • 1 lingura otet
  • praf de sare
  • 1albus de ou
    200 gr
  • 2zahar
    235 gr
  • 3zahar vanilat
    20 gr
  • 4caju
    75 gr
  • 5alune de padure
    75 gr
  • 6faina
    45 gr
  • 7otet
    1 lingura
  • 8sare
    praf de
Crema
  • 500 gr branza Mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri marar congelat
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 1branza Mascarpone
    500 gr
  • 2smantana pentru frisca
    400 ml
  • 3zahar
    100 gr
  • 4marar congelat
    2 linguri
  • 5fulgi de ciocolata
    2 linguri
  • 6pasta de vanilie
    1 lingurita
Decor
  • dupa gust fistic
  • dupa gust decoratiuni ciocolata
  • dupa gust alune de padure
  • dupa gust banuti de ciocolata
  • 1fistic
    dupa gust
  • 2decoratiuni ciocolata
    dupa gust
  • 3alune de padure
    dupa gust
  • 4banuti de ciocolata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Forma de copt, otel, 20 cm - Kitchen Craft
75 leiÎn stoc
Spatula, silicon, 28,5 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Recipient depozitare 250 g - Westmark
65 leiÎn stoc
Recipient depozitare 500 g - Westmark
85 leiÎn stoc
Recipient depozitare 2600 ml, inox - Zokura
38 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.