Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Vichyssoise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

1859 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Vichyssoise
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Vichyssoise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

1859 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Timp pregatire

30 minute

Timp preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Vichyssois este o supa crema fina si matasoasa din praz si cartofi, imbogatita cu smantana pentru gatit. Supa se poate servi calda sau rece in functie de anotimp. Ceapa si prazul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire, legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile si aromele care sunt captate de ulei. Peste legumele inabusite se adauga cartofii si se fierb in supa de carne. Textura si consitenta supei sunt ajustate si de pasta din faina si smantana adaugate la final.

Vichyssoise

( )( )( )( )( ) ( 0 )
august 2022
Lu Ma Mi Jo Vi Du

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Vichyssois este o supa crema fina si matasoasa din praz si cartofi, imbogatita cu smantana pentru gatit. Supa se poate servi calda sau rece in functie de anotimp. Ceapa si prazul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire, legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile si aromele care sunt captate de ulei. Peste legumele inabusite se adauga cartofii si se fierb in supa de carne. Textura si consitenta supei sunt ajustate si de pasta din faina si smantana adaugate la final.
august 2022
Lu Ma Mi Jo Vi Du

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Supa
  • 1 kg praz
  • 200 gr ceapa
  • 15 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 450 gr cartofi
  • 1 l supa de carne
  • 20 gr faina
  • dupa gust piper alb
  • 70 ml lapte
  • 70 ml smantana pentru gatit
  • 1praz
    1 kg
  • 2ceapa
    200 gr
  • 3ulei
    15 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5cartofi
    450 gr
  • 6supa de carne
    1 l
  • 7faina
    20 gr
  • 8piper alb
    dupa gust
  • 9lapte
    70 ml
  • 10smantana pentru gatit
    70 ml
Servire
  • dupa gust chives
  • 1chives
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Gateste reteta, posteaza poza cu preparatul final si primesti 300 puncte Kitchenshop

produse recomandate

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Da-i o nota si scrie o recenzie!

Ai gatit reteta? Da-i o nota si scrie o recenzie!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatariilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspuns de la bucatari.