Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Vichyssoise

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Vichyssoise
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Vichyssoise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Vichyssois este o supa crema fina si matasoasa din praz si cartofi, imbogatita cu smantana pentru gatit. Supa se poate servi calda sau rece in functie de anotimp. Ceapa si prazul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire, legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile si aromele care sunt captate de ulei. Peste legumele inabusite se adauga cartofii si se fierb in supa de carne. Textura si consitenta supei sunt ajustate si de pasta din faina si smantana adaugate la final.

Vichyssoise

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Vichyssois este o supa crema fina si matasoasa din praz si cartofi, imbogatita cu smantana pentru gatit. Supa se poate servi calda sau rece in functie de anotimp. Ceapa si prazul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire, legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile si aromele care sunt captate de ulei. Peste legumele inabusite se adauga cartofii si se fierb in supa de carne. Textura si consitenta supei sunt ajustate si de pasta din faina si smantana adaugate la final.

Ingrediente

Portii:
Supa
  • 1 kg praz
  • 200 gr ceapa
  • 15 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 450 gr cartofi
  • 1 l supa de carne
  • 20 gr faina
  • dupa gust piper alb
  • 70 ml lapte
  • 70 ml smantana pentru gatit
  • 1praz
    1 kg
  • 2ceapa
    200 gr
  • 3ulei
    15 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5cartofi
    450 gr
  • 6supa de carne
    1 l
  • 7faina
    20 gr
  • 8piper alb
    dupa gust
  • 9lapte
    70 ml
  • 10smantana pentru gatit
    70 ml
Servire
  • dupa gust chives
  • 1chives
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Set oale inox, 7 piese, "Essence" - Zwilling
1390 leiÎn stoc
Blender vertical, Almond Cream - KitchenAid
995 leiÎn stoc
Decojitor 2 in 1 - Kitchen Craft
46 leiÎn stoc
Decojitor legume, otel - Westmark
8 leiÎn stoc
Polonic 33,5 cm - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Lingura supa, inox "Windsor" - Grunwerg
12 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.