Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cozonac moldovenesc, cu nuca

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

food therapy

2174 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cozonac moldovenesc, cu nuca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cozonac moldovenesc, cu nuca

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

food therapy

2174 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

4 ore 10 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Dulce si aromat, cozonacul este nelipsit de la mesele de sarbatori. Pentru a face un cozonac reusit este nevoie de timp, rabdare si ingrediente de calitate. Faina este ingredientul principal si trebuie sa aiba un continut ridicat de proteina, minim 10%. Continutul de proteina influenteaza foarte mult calitatea produsului finit. Proteinele absorb apa din ingrediente, formand o masa elastica numita gluten. Datorita glutenului aluatul poate retine gazele de fermentatie obtinand la final accea textura pufoasa, aerata, caracteristica cozonacului.

Cozonac moldovenesc, cu nuca

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )

Pregatire

4 ore 10 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Dulce si aromat, cozonacul este nelipsit de la mesele de sarbatori. Pentru a face un cozonac reusit este nevoie de timp, rabdare si ingrediente de calitate. Faina este ingredientul principal si trebuie sa aiba un continut ridicat de proteina, minim 10%. Continutul de proteina influenteaza foarte mult calitatea produsului finit. Proteinele absorb apa din ingrediente, formand o masa elastica numita gluten. Datorita glutenului aluatul poate retine gazele de fermentatie obtinand la final accea textura pufoasa, aerata, caracteristica cozonacului.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • 220 ml lapte
  • 5 buc galbenus de ou
  • 0.5 lingurita sare
  • 75 gr unt
  • 25 ml ulei vegetal
  • 6 gr coaja de lamaie
  • 1faina
    500 gr
  • 2drojdie proaspata
    20 gr
  • 3zahar
    150 gr
  • 4lapte
    220 ml
  • 5galbenus de ou
    5 buc
  • 6sare
    0.5 lingurita
  • 7unt
    75 gr
  • 8ulei vegetal
    25 ml
  • 9coaja de lamaie
    6 gr
Umplutura
  • 200 gr nuci macinate
  • 70 gr zahar
  • 35 gr cacao
  • 110 gr albus de ou
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1nuci macinate
    200 gr
  • 2zahar
    70 gr
  • 3cacao
    35 gr
  • 4albus de ou
    110 gr
  • 5esenta de rom
    1 lingurita
Glazura
  • 40 gr oua
  • 10 ml lapte
  • 1oua
    40 gr
  • 2lapte
    10 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/72402e44-f0ce-41cb-b274-c6aed005711d.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Ama11lia
Bucatar amator gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/4da50fe1-87fc-4797-a78c-03f3aef0d48b.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro SuperPlate
Master Chef gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/d68d1daf-342d-4b42-b84b-c7f1f5d88ddc.jpeg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro CASAREAINBUCATE
Bucatar amator gatesc.co

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ama11lia
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 23, 09:46
Bun  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
SuperPlate
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 22, 05:30
Absolut delicios  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
CASAREAINBUCATE
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 09:19
Foarte bun a ieșit!  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 02:39
Delicios! Ce pofta mi-ai facut!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.