Preparat specific bucatariei italiene, preluat din bucataria franceza, cu straturi de cartofi, branza mozzarella, gorgonzola si felii de prosciutto cotto. Cartofii gatiti si zdrobiti sunt combinati cu branza Pecorino, unt, oua si nucsoara. Jumatate din piureul de cartofi obtinut formeaza baza placintei. Peste stratul de cartofi se aseaza feliile de prosciutto si branza, acoperite de un alt strat de cartofi si pesmet, stropit cu ulei. In timpul coacerii, grasimile si aromele din branza si unt se contopesc iar pesmetul formeaza o crusta rumena si crocanta. Pentru a pune un preparat in valoare este importanta si tehnica de gatire a ingredientelor. In aceasta reteta cartofii sunt gatiti la abur, pastrandu-si nutrientii si fara sa se absoara prea multa apa, lasand astfel loc sa se imbibe cu aromele din restul ingredientelor. Placinta se poate servi ca atare sau alaturi de o salata verde, pentru o masa completa.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!