Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinta italiana de cartofi

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2349 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Placinta italiana de cartofi
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinta italiana de cartofi

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2349 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Preparat specific bucatariei italiene, preluat din bucataria franceza, cu straturi de cartofi, branza mozzarella, gorgonzola si felii de prosciutto cotto. Cartofii gatiti si zdrobiti sunt combinati cu branza Pecorino, unt, oua si nucsoara. Jumatate din piureul de cartofi obtinut formeaza baza placintei. Peste stratul de cartofi se aseaza feliile de prosciutto si branza, acoperite de un alt strat de cartofi si pesmet, stropit cu ulei. In timpul coacerii, grasimile si aromele din branza si unt se contopesc iar pesmetul formeaza o crusta rumena si crocanta. Pentru a pune un preparat in valoare este importanta si tehnica de gatire a ingredientelor. In aceasta reteta cartofii sunt gatiti la abur, pastrandu-si nutrientii si fara sa se absoara prea multa apa, lasand astfel loc sa se imbibe cu aromele din restul ingredientelor. Placinta se poate servi ca atare sau alaturi de o salata verde, pentru o masa completa.

Placinta italiana de cartofi

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Preparat specific bucatariei italiene, preluat din bucataria franceza, cu straturi de cartofi, branza mozzarella, gorgonzola si felii de prosciutto cotto. Cartofii gatiti si zdrobiti sunt combinati cu branza Pecorino, unt, oua si nucsoara. Jumatate din piureul de cartofi obtinut formeaza baza placintei. Peste stratul de cartofi se aseaza feliile de prosciutto si branza, acoperite de un alt strat de cartofi si pesmet, stropit cu ulei. In timpul coacerii, grasimile si aromele din branza si unt se contopesc iar pesmetul formeaza o crusta rumena si crocanta. Pentru a pune un preparat in valoare este importanta si tehnica de gatire a ingredientelor. In aceasta reteta cartofii sunt gatiti la abur, pastrandu-si nutrientii si fara sa se absoara prea multa apa, lasand astfel loc sa se imbibe cu aromele din restul ingredientelor. Placinta se poate servi ca atare sau alaturi de o salata verde, pentru o masa completa.

Ingrediente

Portii:
Strat de Cartofi
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 0.25 lingurita nucsoara macinata
  • 30 gr branza Pecorino
  • 2 buc oua
  • 1cartofi
    1 kg
  • 2unt
    100 gr
  • 3sare
    dupa gust
  • 4piper macinat
    dupa gust
  • 5nucsoara macinata
    0.25 lingurita
  • 6branza Pecorino
    30 gr
  • 7oua
    2 buc
Umplutura
  • 150 gr sunca Prosciutto cotto
  • 200 gr branza mozzarella
  • 125 gr branza Gorgonzola
  • 1sunca Prosciutto cotto
    150 gr
  • 2branza mozzarella
    200 gr
  • 3branza Gorgonzola
    125 gr
Asamblare
  • 5 gr unt
  • 40 gr pesmet
  • 20 ml ulei de masline
  • 1unt
    5 gr
  • 2pesmet
    40 gr
  • 3ulei de masline
    20 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Presa Quadro spätzle, cartofi - Westmark
340 leiÎn stoc
Zdrobitor cartofi 27 cm, inox - OXO
64 leiÎn stoc
Rasnita nucsoara, 10 cm, Twist - Marlux
120 leiÎn stoc
Set 7 piese pentru condimente, inox
125 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 04:37
Tot ce pot spune este WOW!
Multumesc pentru idee! Suna de-a dreptul delicios, abia astept sa incerc :D
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.