Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Friptura de porc cu rozmarin, otet balsamic si garnitura de cartofi cu crema de branza

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2185 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Friptura de porc cu rozmarin, otet balsamic si garnitura de cartofi cu crema de branza
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Friptura de porc cu rozmarin, otet balsamic si garnitura de cartofi cu crema de branza

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2185 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Bucatile de carne slaba, cum este si cotletul de porc, au tendinta de a se usca/ deshidrata cand sunt procesate termic si de cele mai multe ori este nevoie sa fie fragezite prin metode chimice sau mecanice. Nu intotdeauna avem insa timp sa lasam carnea la marinat. In mod natural carnea este zemoasa si trebuie gatita corect ca sa ramana asa. In aceasta reteta cotletul de porc intreg este gatit la cuptor, in prima etapa, simplu, fara nici un alt ingredient. Dupa expirarea timpului carnea este unsa cu un sos din rozmarin, ulei, otet balsamic, sare si piper, care are rolul unei marinade. Rozmarinul imbunatateste gustul oricarui preparat din carne de porc, uleiul difuzeaza aromele prin fibrele carnii iar otetul balsamic da o aroma complexa, dulce-acrisoara, care confera si o usoara aciditate, echilibrand gustul bogat al carnii. Cartofii sunt o garnitura clasica la preparatele din carne. Pentru ca sa ducem cartofii la un alt nivel, cartofii fierti si zdrobiti sunt combinati cu smantana, crema de branza si unt si gatiti la cuptor pentru cateva minute, lasand aromele se combine. Atat friptura cat si garnitura de cartofi sunt alegerea perfecta pentru o masa completa si delicioasa.

Friptura de porc cu rozmarin, otet balsamic si garnitura de cartofi cu crema de branza

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Bucatile de carne slaba, cum este si cotletul de porc, au tendinta de a se usca/ deshidrata cand sunt procesate termic si de cele mai multe ori este nevoie sa fie fragezite prin metode chimice sau mecanice. Nu intotdeauna avem insa timp sa lasam carnea la marinat. In mod natural carnea este zemoasa si trebuie gatita corect ca sa ramana asa. In aceasta reteta cotletul de porc intreg este gatit la cuptor, in prima etapa, simplu, fara nici un alt ingredient. Dupa expirarea timpului carnea este unsa cu un sos din rozmarin, ulei, otet balsamic, sare si piper, care are rolul unei marinade. Rozmarinul imbunatateste gustul oricarui preparat din carne de porc, uleiul difuzeaza aromele prin fibrele carnii iar otetul balsamic da o aroma complexa, dulce-acrisoara, care confera si o usoara aciditate, echilibrand gustul bogat al carnii. Cartofii sunt o garnitura clasica la preparatele din carne. Pentru ca sa ducem cartofii la un alt nivel, cartofii fierti si zdrobiti sunt combinati cu smantana, crema de branza si unt si gatiti la cuptor pentru cateva minute, lasand aromele se combine. Atat friptura cat si garnitura de cartofi sunt alegerea perfecta pentru o masa completa si delicioasa.

Ingrediente

Portii:
Cotlet de porc
  • 1.2 kg cotlet de porc dezosat
  • 3 gr rozmarin uscat
  • 20 ml ulei
  • 15 ml otet balsamic
  • 1 lingurita sare
  • dupa gust piper
  • 1cotlet de porc dezosat
    1.2 kg
  • 2rozmarin uscat
    3 gr
  • 3ulei
    20 ml
  • 4otet balsamic
    15 ml
  • 5sare
    1 lingurita
  • 6piper
    dupa gust
Garnitura de cartofi
  • 1.3 kg cartofi
  • dupa gust sare
  • 180 gr crema de branza
  • 100 gr smantana
  • 15 gr frunze de ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • dupa gust piper macinat
  • 30 gr unt
  • dupa gust boia
  • 1cartofi
    1.3 kg
  • 2sare
    dupa gust
  • 3crema de branza
    180 gr
  • 4smantana
    100 gr
  • 5frunze de ceapa verde
    15 gr
  • 6usturoi
    1 catel
  • 7piper macinat
    dupa gust
  • 8unt
    30 gr
  • 9boia
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/7824a573-0e20-49e3-8109-eca6f2d890c7.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Aromeinbucate
Legend Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 09:00
A iesit delicios ❤️❤️❤️  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.