Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Caserola de cartofi Hasselback

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2354 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Caserola de cartofi Hasselback
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Caserola de cartofi Hasselback

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2354 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

35 minute

Preparare

1 ora 45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Caserola de cartofi Hasselback este inspirata dupa reteta clasica cu accelasi nume. Cartofii Hasselback se remarca prin aspectul caracteristic de acordeon sau evantai. Spre desosebire de reteta clasica, cartofii sunt taiati in felii subtiri si fiecare felie este acoperita cu un strat generos de branza, smantana de gatit si cimbru. Feliile de cartofi sunt asezate in siruri, vertical in tava. Cartofii sunt gatiti in 3 etape, in prima etapa acoperiti cu folie, apoi fara folie, sa permita execesului de lichid sa se evapore si sosului sa se ingroase, si la final presarati cu branza si copti pana cand sunt frumos rumeniti. Obtinem un preparat cu marginile crocante si interior cremos. Se pot servi simpli sau ca si garnitura altaturi de o friptura.

Caserola de cartofi Hasselback

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

35 minute

Preparare

1 ora 45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Caserola de cartofi Hasselback este inspirata dupa reteta clasica cu accelasi nume. Cartofii Hasselback se remarca prin aspectul caracteristic de acordeon sau evantai. Spre desosebire de reteta clasica, cartofii sunt taiati in felii subtiri si fiecare felie este acoperita cu un strat generos de branza, smantana de gatit si cimbru. Feliile de cartofi sunt asezate in siruri, vertical in tava. Cartofii sunt gatiti in 3 etape, in prima etapa acoperiti cu folie, apoi fara folie, sa permita execesului de lichid sa se evapore si sosului sa se ingroase, si la final presarati cu branza si copti pana cand sunt frumos rumeniti. Obtinem un preparat cu marginile crocante si interior cremos. Se pot servi simpli sau ca si garnitura altaturi de o friptura.

Ingrediente

Portii:
  • 100 gr branza Gruyere
  • 50 gr parmezan
  • 15 gr cimbru
  • 480 ml smantana pentru gatit
  • 3 catei usturoi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1.5 kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 1branza Gruyere
    100 gr
  • 2parmezan
    50 gr
  • 3cimbru
    15 gr
  • 4smantana pentru gatit
    480 ml
  • 5usturoi
    3 catei
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper macinat
    dupa gust
  • 8cartofi
    1.5 kg
  • 9unt
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/3f5ec90d-462f-4deb-a847-cdb1bf02e434.JPG
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Sidy
Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 05:38
Cartofi Hasselback  |  Reteta gatita
Cartofii Hasselback...numele l-au imprumutat de la restaurantul Hasselbacken din Stockholm unde au fost serviti pentru prima data ,in acesta forma de eventai sau acordeon. Reteta lor este simpla, desi aspectul pare extrem de complicat, dar avem nevoie de un cutit bine ascutit si putina rabdare. Minunat arata !
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.