Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Conopida Kung Pao

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2160 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Conopida Kung Pao
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Conopida Kung Pao

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2160 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Varianta vegetariana a faimosului Pui Kung Pao este la fel de delicioasa. Buchetele de conopida crocante in sos de ardei gras, ceapa rosie, ghimbir si usturoi, aromat cu sos de soia, vin si otet de orez si topping de alune caju. In aceasta reteta se folosesc 2 tipuri de sos de soia; sos de soia simplu (light) si dark. Cele 2 sosuri au roluri diferite si nu pot fi inlocuite intre ele. Sosul de soia simplu are rolul de a amplifica aromele si inlocuieste sarea. Sosul de soia dark este mai gros si vascos datorita adaosului de zahar sau melasa. In cazul in care nu aveti la indemana sos de soia dark, il puteti inlocui cu sos Hoisin. Otetul de orez negru are o aroma mai intensa decat otetul de orez alb dar se pot inlocui intre ele. Preparatele chinezesti pe langa gust se remarca si prin contrastul de texturi. Alunele caju usor prajite adauga o textura crocanta, usor cremoasa, motiv pentru care alunele, in general, sunt un ingredient popular in bucataria chinezeasca.

Conopida Kung Pao

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Varianta vegetariana a faimosului Pui Kung Pao este la fel de delicioasa. Buchetele de conopida crocante in sos de ardei gras, ceapa rosie, ghimbir si usturoi, aromat cu sos de soia, vin si otet de orez si topping de alune caju. In aceasta reteta se folosesc 2 tipuri de sos de soia; sos de soia simplu (light) si dark. Cele 2 sosuri au roluri diferite si nu pot fi inlocuite intre ele. Sosul de soia simplu are rolul de a amplifica aromele si inlocuieste sarea. Sosul de soia dark este mai gros si vascos datorita adaosului de zahar sau melasa. In cazul in care nu aveti la indemana sos de soia dark, il puteti inlocui cu sos Hoisin. Otetul de orez negru are o aroma mai intensa decat otetul de orez alb dar se pot inlocui intre ele. Preparatele chinezesti pe langa gust se remarca si prin contrastul de texturi. Alunele caju usor prajite adauga o textura crocanta, usor cremoasa, motiv pentru care alunele, in general, sunt un ingredient popular in bucataria chinezeasca.

Ingrediente

Portii:
Conopida
  • 1 kg conopida
  • 112 gr faina
  • 125 ml apa
  • 0.5 lingurita sare
  • 0.25 lingurita piper alb macinat
  • 400 ml ulei
  • 1conopida
    1 kg
  • 2faina
    112 gr
  • 3apa
    125 ml
  • 4sare
    0.5 lingurita
  • 5piper alb macinat
    0.25 lingurita
  • 6ulei
    400 ml
Sos
  • 0.5 lingura ulei
  • 1 buc ceapa rosie
  • 15 gr ghimbir
  • 1 buc ardei gras
  • 3 catei usturoi
  • 3 buc ardei iute uscat
  • 15 gr amidon alimentar
  • 2 linguri vin de orez Shaoxing
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de soia dark
  • 1 lingura otet de orez negru
  • 1 lingura zahar
  • 230 ml apa
  • 1ulei
    0.5 lingura
  • 2ceapa rosie
    1 buc
  • 3ghimbir
    15 gr
  • 4ardei gras
    1 buc
  • 5usturoi
    3 catei
  • 6ardei iute uscat
    3 buc
  • 7amidon alimentar
    15 gr
  • 8vin de orez Shaoxing
    2 linguri
  • 9sos de soia
    2 linguri
  • 10sos de soia dark
    2 linguri
  • 11otet de orez negru
    1 lingura
  • 12zahar
    1 lingura
  • 13apa
    230 ml
topping
  • dupa gust caju
  • 1caju
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Razatoare ghimbir, inox - Westmark
45 leiÎn stoc
Set 2 sosiere, 40 ml - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Set servire sosuri 4 piese - Kitchen Craft
185 leiÎn stoc
Cutit Santoku 18 cm 6000MCT - Miyabi
1690 leiÎn stoc
Presa usturoi, inox - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Presa usturoi, 13,5 cm - Kitchen Craft
115 leiÎn stoc
Set ustensile bucatarie, 5 piese - Zokura
195 leiÎn stoc
Cutit Gyutoh 16 cm 6000MCT - Miyabi
1390 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului 20 cm - Kitchen Craft
98 leiÎn stoc
Set cutite 14 piese, otel german - Zokura
695 leiÎn stoc
Set cutite 6 piese, otel german - Zokura
345 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.