Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Humus cu mazare

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2190 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Humus cu mazare
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Humus cu mazare

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2190 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Humus este o specialitate orientala, din naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si chimion. Humusul contine putine ingrediente si este simplu de facut. Dar, asa cum se spune, nimic nu e mai complicat decat simplitatea. De accea, fiecare ingredient si etapa sunt foarte importante. Un humus reusit trebuie sa fie cremos si aerat. Pentru textura cremoasa, boabele de naut, chiar si cele din conserva, trebuie bine fierte in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu creste alcalinitatea apei si grabeste procesul de gatire. Aditia de apa rece din etapele de preparare fortifica moleculele de grasime din pasta de susan si vor putea astfel retine mai bine aerul captat in timpul mixarii, obtinand textura pufoasa si aerata, asemanatoare unui mousse. Pe langa textura este important si gustul humusului. Usturoiul crud este puternic si poate estompa celelate arome. Inainte de a adauga celelate ingrediente din reteta, usturoiul maruntit se lasa pentru cateva minute in suc de lamaie. In mediu acid usturoiul isi pierde din intensitate si vom ramane doar cu o aroma subtila si placuta. Mazarea verde adauga un plus de culoare si prospetime preparatului. Nu ne mai ramane decat sa procesam, cu cat procesam mai mult, cu atat humusul va fi mai fin!

Humus cu mazare

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

20 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Humus este o specialitate orientala, din naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si chimion. Humusul contine putine ingrediente si este simplu de facut. Dar, asa cum se spune, nimic nu e mai complicat decat simplitatea. De accea, fiecare ingredient si etapa sunt foarte importante. Un humus reusit trebuie sa fie cremos si aerat. Pentru textura cremoasa, boabele de naut, chiar si cele din conserva, trebuie bine fierte in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu creste alcalinitatea apei si grabeste procesul de gatire. Aditia de apa rece din etapele de preparare fortifica moleculele de grasime din pasta de susan si vor putea astfel retine mai bine aerul captat in timpul mixarii, obtinand textura pufoasa si aerata, asemanatoare unui mousse. Pe langa textura este important si gustul humusului. Usturoiul crud este puternic si poate estompa celelate arome. Inainte de a adauga celelate ingrediente din reteta, usturoiul maruntit se lasa pentru cateva minute in suc de lamaie. In mediu acid usturoiul isi pierde din intensitate si vom ramane doar cu o aroma subtila si placuta. Mazarea verde adauga un plus de culoare si prospetime preparatului. Nu ne mai ramane decat sa procesam, cu cat procesam mai mult, cu atat humusul va fi mai fin!

Ingrediente

Portii:
Humus
  • 800 gr naut din conserva
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 gr mazare congelata
  • dupa gust sare
  • 3 lingurite usturoi
  • 50 ml suc de lamaie
  • 60 gr pasta de susan
  • 40 ml apa
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 lingurita chimion macinat
  • dupa gust piper macinat
  • 1naut din conserva
    800 gr
  • 2bicarbonat de sodiu
    0.5 lingurita
  • 3mazare congelata
    300 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5usturoi
    3 lingurite
  • 6suc de lamaie
    50 ml
  • 7pasta de susan
    60 gr
  • 8apa
    40 ml
  • 9ulei de masline
    15 ml
  • 10chimion macinat
    1 lingurita
  • 11piper macinat
    dupa gust
Servire
  • dupa gust ulei de masline
  • dupa gust chimion macinat
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • 1ulei de masline
    dupa gust
  • 2chimion macinat
    dupa gust
  • 3fulgi de ardei iute
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/ccc732b1-8794-409c-b294-76fd46558a8f.png
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Good Food
Master Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Good Food
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 22, 09:20
Foarte gustos!  |  Reteta gatita
L-am servit cu feliute de legume crude. O bunatate!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.