Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cartofi Tartiflette

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cartofi Tartiflette
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cartofi Tartiflette

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Cartofii Tartiflette sunt un preparat specific bucatariei franceze constand din cartofi, bacon, ceapa, smantana si branza. In mod traditional este folosita o branza speciala (Reblochon) care nu este intotdeauna usor de gasit la noi. Combinatia de branza Gruyer (Fontina sau Gouda) si Camebert inlocuieste branza Reblochon, putandu-ne astfel bucura de un preparat cu gust autentic.

Cartofi Tartiflette

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cartofii Tartiflette sunt un preparat specific bucatariei franceze constand din cartofi, bacon, ceapa, smantana si branza. In mod traditional este folosita o branza speciala (Reblochon) care nu este intotdeauna usor de gasit la noi. Combinatia de branza Gruyer (Fontina sau Gouda) si Camebert inlocuieste branza Reblochon, putandu-ne astfel bucura de un preparat cu gust autentic.

Ingrediente

Portii:
Cartofi
  • 1 kg cartofi
  • 2 l apa
  • dupa gust sare
  • 1cartofi
    1 kg
  • 2apa
    2 l
  • 3sare
    dupa gust
Sos de bacon si ceapa
  • 250 gr bacon afumat
  • 1 lingurita ulei
  • 400 gr ceapa
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • praf de nucsoara
  • 200 ml vin alb demisec
  • 200 gr smantana
  • 1bacon afumat
    250 gr
  • 2ulei
    1 lingurita
  • 3ceapa
    400 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper macinat
    dupa gust
  • 6nucsoara
    praf de
  • 7vin alb demisec
    200 ml
  • 8smantana
    200 gr
Asamblare
  • 250 gr branza Gruyere
  • 220 gr branza Camembert
  • 1branza Gruyere
    250 gr
  • 2branza Camembert
    220 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.