( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Creme caramel, crema de zahar ars, creme brulle si flan sunt foarte asemanatoare si totusi diferite. Toate au la baza crema de oua aromata cu vanilie, zahar caramelizat si sunt gatite la cuptor pe baie de apa. Creme brulle se prepara doar din galbenusuri si smantana de gatit iar crusta solida de zahar este caramelizata la final, dupa ce crema este coapta si racita. Creme caramel sau budinca de zahar ars se prepara din oua intregi, galbenusuri si lapte. Are o textura matasoasa si gelatinoasa. Albusurile din compozitie fac posibila servirea budincii si in felii. Spre deosebire de creme brulle, zaharul este caramelizat de la inceput si distribuit in formele de copt. Peste caramelul intarit se toarna compozitia de oua, zahar si lapte. Caramelul de la baza se topeste in timpul coacerii si se transforma in sirop. Creme caramel se serveste rasturanta pe farfurie impreuna cu siropul delicios. Crema de zahar ars este aseamanatoare cu creme caramel, se prepara din oua intregi, lapte si zahar cu deosebirea ca in mod traditional se coace intr-o singura forma, mai mare. Flanul este specific bucatariei americane si mexicane. Metoda de preparare este asemanatoare cu creme caramel/crema de zahar ars, cu deosebirea ca la prepararea cremei de oua se foloseste si lapte condensat si/sau sau crema de branza. Toate cremele sunt delicioase, fiecare avand personalitatea ei.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!