Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Creme caramel

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2354 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Creme caramel
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Creme caramel

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2354 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Creme caramel, crema de zahar ars, creme brulle si flan sunt foarte asemanatoare si totusi diferite. Toate au la baza crema de oua aromata cu vanilie, zahar caramelizat si sunt gatite la cuptor pe baie de apa. Creme brulle se prepara doar din galbenusuri si smantana de gatit iar crusta solida de zahar este caramelizata la final, dupa ce crema este coapta si racita. Creme caramel sau budinca de zahar ars se prepara din oua intregi, galbenusuri si lapte. Are o textura matasoasa si gelatinoasa. Albusurile din compozitie fac posibila servirea budincii si in felii. Spre deosebire de creme brulle, zaharul este caramelizat de la inceput si distribuit in formele de copt. Peste caramelul intarit se toarna compozitia de oua, zahar si lapte. Caramelul de la baza se topeste in timpul coacerii si se transforma in sirop. Creme caramel se serveste rasturanta pe farfurie impreuna cu siropul delicios. Crema de zahar ars este aseamanatoare cu creme caramel, se prepara din oua intregi, lapte si zahar cu deosebirea ca in mod traditional se coace intr-o singura forma, mai mare. Flanul este specific bucatariei americane si mexicane. Metoda de preparare este asemanatoare cu creme caramel/crema de zahar ars, cu deosebirea ca la prepararea cremei de oua se foloseste si lapte condensat si/sau sau crema de branza. Toate cremele sunt delicioase, fiecare avand personalitatea ei.

Creme caramel

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Creme caramel, crema de zahar ars, creme brulle si flan sunt foarte asemanatoare si totusi diferite. Toate au la baza crema de oua aromata cu vanilie, zahar caramelizat si sunt gatite la cuptor pe baie de apa. Creme brulle se prepara doar din galbenusuri si smantana de gatit iar crusta solida de zahar este caramelizata la final, dupa ce crema este coapta si racita. Creme caramel sau budinca de zahar ars se prepara din oua intregi, galbenusuri si lapte. Are o textura matasoasa si gelatinoasa. Albusurile din compozitie fac posibila servirea budincii si in felii. Spre deosebire de creme brulle, zaharul este caramelizat de la inceput si distribuit in formele de copt. Peste caramelul intarit se toarna compozitia de oua, zahar si lapte. Caramelul de la baza se topeste in timpul coacerii si se transforma in sirop. Creme caramel se serveste rasturanta pe farfurie impreuna cu siropul delicios. Crema de zahar ars este aseamanatoare cu creme caramel, se prepara din oua intregi, lapte si zahar cu deosebirea ca in mod traditional se coace intr-o singura forma, mai mare. Flanul este specific bucatariei americane si mexicane. Metoda de preparare este asemanatoare cu creme caramel/crema de zahar ars, cu deosebirea ca la prepararea cremei de oua se foloseste si lapte condensat si/sau sau crema de branza. Toate cremele sunt delicioase, fiecare avand personalitatea ei.

Ingrediente

Portii:
Zahar caramelizat
  • 100 gr zahar
  • 45 ml apa
  • 0.5 lingura suc de lamaie
  • 1zahar
    100 gr
  • 2apa
    45 ml
  • 3suc de lamaie
    0.5 lingura
Crema de Lapte si oua
  • 2 buc oua
  • 2 buc galbenus de ou
  • 75 gr zahar
  • 0.25 lingurita sare
  • 0.5 lingura esenta de vanilie Bourbon
  • 450 ml lapte
  • 1oua
    2 buc
  • 2galbenus de ou
    2 buc
  • 3zahar
    75 gr
  • 4sare
    0.25 lingurita
  • 5esenta de vanilie Bourbon
    0.5 lingura
  • 6lapte
    450 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 32 cm - Westmark
45 leiÎn stoc
Tel, plastic, 31cm, "Gallant" - Westmark
45 leiÎn stoc
Tel inox, 24cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
95 leiÎn stoc
Tel inox, 29cm, "Gallant" - Westmark
38 leiÎn stoc
Tel, inox, 18,3cm, "Good Grips" - OXO
39 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.