Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chiftelute Suedeze

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Aaaa

463 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Chiftelute Suedeze
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chiftelute Suedeze

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Aaaa

463 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Sunt sigura ca ai incercat macar o data chiftele suedeze la Ikea, sunt cel mai popular fel de mancare din meniul lor, dar te-ai intrebat vreodata cum au aparut aceste chiftelute? Dr. Rachel Laudan, istoric alimentar, sustine ca chiftelele au fost un aliment de baza pentru suedezi de multi ani si ca prima reteta inregistrata dateaza din secolul al XVIII-lea. Chiftele suedeze pe care le cunoastem si le iubim astazi, totusi, probabil ca isi datoreaza forma actuala influentelor altor bucatarii, in special turcesti si franceze.

Chiftelute Suedeze

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Sunt sigura ca ai incercat macar o data chiftele suedeze la Ikea, sunt cel mai popular fel de mancare din meniul lor, dar te-ai intrebat vreodata cum au aparut aceste chiftelute? Dr. Rachel Laudan, istoric alimentar, sustine ca chiftelele au fost un aliment de baza pentru suedezi de multi ani si ca prima reteta inregistrata dateaza din secolul al XVIII-lea. Chiftele suedeze pe care le cunoastem si le iubim astazi, totusi, probabil ca isi datoreaza forma actuala influentelor altor bucatarii, in special turcesti si franceze.

Ingrediente

Portii:
Chiftele
  • 650 gr carne tocata amestec porc-vita
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc oua
  • 50 gr pesmet
  • 120 ml lapte
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1 lingurita chimion
  • 1carne tocata amestec porc-vita
    650 gr
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3oua
    1 buc
  • 4pesmet
    50 gr
  • 5lapte
    120 ml
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper
    dupa gust
  • 8ienibahar
    1 lingurita
  • 9chimion
    1 lingurita
sos de mustar
  • 500 ml lapte
  • 80 gr unt
  • 50 gr faina
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 2 lingurite mustar
  • 1lapte
    500 ml
  • 2unt
    80 gr
  • 3faina
    50 gr
  • 4smantana pentru gatit
    100 ml
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper
    dupa gust
  • 7mustar
    2 lingurite

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.