Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu alune de padure, vanilie si cafea

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura cu alune de padure, vanilie si cafea
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu alune de padure, vanilie si cafea

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora 50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

O prajitura cu arome de toamna. Daca pana acum faceam prajiturile cu crema de alune de padure, pentru aceasta prajitura, am inclus alunele de padure in blat, am facut doua creme: creme patissiere cu brandy si o un ganache cu cafea. Am insiropat-o cu sirop de portocala si am decorat-o cu fructe.

Prajitura cu alune de padure, vanilie si cafea

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora 50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O prajitura cu arome de toamna. Daca pana acum faceam prajiturile cu crema de alune de padure, pentru aceasta prajitura, am inclus alunele de padure in blat, am facut doua creme: creme patissiere cu brandy si o un ganache cu cafea. Am insiropat-o cu sirop de portocala si am decorat-o cu fructe.

Ingrediente

Portii:
Pentru blat:
  • 5 buc oua
  • 2 buc albus de ou
  • praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 100 gr alune de padure
  • 50 gr faina
  • 7 gr praf de copt
  • 3 linguri sirop de agave
  • 1oua
    5 buc
  • 2albus de ou
    2 buc
  • 3sare
    praf de
  • 4ulei
    50 ml
  • 5alune de padure
    100 gr
  • 6faina
    50 gr
  • 7praf de copt
    7 gr
  • 8sirop de agave
    3 linguri
Pentru sirop:
  • 350 ml apa
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1apa
    350 ml
  • 2coaja de portocala
    1 lingurita
Pentru creme patissiere cu brandy:
  • 2 buc galbenus de ou
  • 350 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 1 lingurita vanilie
  • praf de sare
  • 2 linguri brandy
  • 2 linguri sirop de agave
  • 40 gr unt
  • 2 linguri frisca
  • 1galbenus de ou
    2 buc
  • 2lapte
    350 ml
  • 3faina
    40 gr
  • 4vanilie
    1 lingurita
  • 5sare
    praf de
  • 6brandy
    2 linguri
  • 7sirop de agave
    2 linguri
  • 8unt
    40 gr
  • 9frisca
    2 linguri
Pentru ganache cu cafea:
  • 120 gr cuvertura de ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 lingurite cafea solubila
  • 1cuvertura de ciocolata alba
    120 gr
  • 2frisca lichida
    200 ml
  • 3cafea solubila
    3 lingurite
Pentru decor:
  • 2 buc smochine
  • dupa gust capsuni
  • dupa gust flori din napolitana
  • 1smochine
    2 buc
  • 2capsuni
    dupa gust
  • 3flori din napolitana
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.