Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Legume Kadai

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Legume Kadai
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Legume Kadai

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

25 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Preparat cu legume si mirodenii specific bucatariei indiene. Denumirea de kadai vine de la vasul in care este gatit preparatul, asemanator wok-ului. Preparatul se poate gati insa si intr-o tigaie adanca sau cratita pentru care avem si capac. Legumele sunt mai intai rumenite pe rand in putin ulei. La inceput cartoful, morcovul si conopida, apoi ardeiul si ceapa rosie iar la final se adauga fasolea si mazarea. Legumele caramelizate sunt gatite apoi in sos de rosii aromat cu kadai masala, un mix de condimente din coriandru, chimion, fenicul, piper si ardei iute uscat. Cremozitatea si gustul bogat al preparatului este ajustat la final cu smantana, garam masala si schinduf. Prentru o masa completa se poate servi cu garnitura de orez sau paine indiana.

Legume Kadai

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

25 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Preparat cu legume si mirodenii specific bucatariei indiene. Denumirea de kadai vine de la vasul in care este gatit preparatul, asemanator wok-ului. Preparatul se poate gati insa si intr-o tigaie adanca sau cratita pentru care avem si capac. Legumele sunt mai intai rumenite pe rand in putin ulei. La inceput cartoful, morcovul si conopida, apoi ardeiul si ceapa rosie iar la final se adauga fasolea si mazarea. Legumele caramelizate sunt gatite apoi in sos de rosii aromat cu kadai masala, un mix de condimente din coriandru, chimion, fenicul, piper si ardei iute uscat. Cremozitatea si gustul bogat al preparatului este ajustat la final cu smantana, garam masala si schinduf. Prentru o masa completa se poate servi cu garnitura de orez sau paine indiana.

Ingrediente

Portii:
Legume
  • 2 linguri ulei
  • 250 gr cartofi
  • 150 gr morcovi
  • 350 gr conopida
  • 1 buc ardei gras verde
  • 1 buc ceapa rosie
  • 150 gr fasole verde congelata
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 lingurita turmeric macinat
  • dupa gust sare
  • 0.5 lingura seminte de chimion
  • 2 buc ardei iute uscat
  • 1 buc ceapa
  • 0.5 lingura pasta de ghimbir si usturoi
  • 200 ml sos de rosii passata
  • 1 lingurita boia
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • dupa gust patrunjel
  • 0.25 ml condiment Garam Masala
  • 0.25 lingurita schinduf macinat
  • 400 ml apa
  • 1ulei
    2 linguri
  • 2cartofi
    250 gr
  • 3morcovi
    150 gr
  • 4conopida
    350 gr
  • 5ardei gras verde
    1 buc
  • 6ceapa rosie
    1 buc
  • 7fasole verde congelata
    150 gr
  • 8mazare congelata
    150 gr
  • 9turmeric macinat
    1 lingurita
  • 10sare
    dupa gust
  • 11seminte de chimion
    0.5 lingura
  • 12ardei iute uscat
    2 buc
  • 13ceapa
    1 buc
  • 14pasta de ghimbir si usturoi
    0.5 lingura
  • 15sos de rosii passata
    200 ml
  • 16boia
    1 lingurita
  • 17smantana pentru gatit
    150 ml
  • 18patrunjel
    dupa gust
  • 19condiment Garam Masala
    0.25 ml
  • 20schinduf macinat
    0.25 lingurita
  • 21apa
    400 ml
Kadai masala
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 buc ardei iute uscat
  • 1coriandru boabe
    1 lingurita
  • 2seminte de chimion
    1 lingura
  • 3seminte de fenicul
    1 lingurita
  • 4piper boabe
    1 lingurita
  • 5ardei iute uscat
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.