Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Alivanca

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Aaaa

463 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Alivanca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Alivanca

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Aaaa

463 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Alivanca este o prajitura traditionala din zona Moldovei, se face cu malai, smantana, branza de vaci si oua si desi poate nu suna foarte apetisant, este o prajitura senzationala. Merita sa fie in meniul de sarbatori, mai ales cand multe persoane aleg preparate traditionale. Servita cu frisca si dulceata, e un vis pentru papilele gustative.

Alivanca

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Aaaa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Alivanca este o prajitura traditionala din zona Moldovei, se face cu malai, smantana, branza de vaci si oua si desi poate nu suna foarte apetisant, este o prajitura senzationala. Merita sa fie in meniul de sarbatori, mai ales cand multe persoane aleg preparate traditionale. Servita cu frisca si dulceata, e un vis pentru papilele gustative.

Ingrediente

Portii:
  • 500 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr faina
  • 150 gr malai
  • 80 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 3 buc oua
  • 600 gr branza de vaci
  • 10 gr praf de copt
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr dulceata de afine
  • 1lapte
    500 ml
  • 2zahar
    80 gr
  • 3extract de vanilie
    1 lingurita
  • 4faina
    50 gr
  • 5malai
    150 gr
  • 6unt
    80 gr
  • 7smantana
    250 gr
  • 8oua
    3 buc
  • 9branza de vaci
    600 gr
  • 10praf de copt
    10 gr
  • 11smantana pentru frisca
    400 ml
  • 12dulceata de afine
    200 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Tel inox, 35 cm - de Buyer
120 leiÎn stoc
Tel inox, 28cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
99 leiÎn stoc
Tel inox, 24cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
95 leiÎn stoc
Tel inox, 26 cm, Empire Red - KitchenAid
68 leiÎn stoc
Tel, inox, 18,3cm, "Good Grips" - OXO
39 leiÎn stoc
Tel pentru oua, 26cm - Quttin
16 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.