Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chiftele vegetariene, cu cartofi si ciuperci

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Chiftele vegetariene, cu cartofi si ciuperci
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chiftele vegetariene, cu cartofi si ciuperci

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Chiftele vegetariene si/ sau de post cu cartofi, ciuperci si verdeata in crusta de pesmet. Cartofii fierti si zdrobiti sunt amestecati cu ciuperci, patrunjel, marar, usturoi si faina, trecuti prin pesmet, modelati sub forma de bile si prajiti in baie de ulei. Sa obtinem chiftele cu exterior rumen, usor crocant si interior pufos trebuie sa scurgem cat mai bine ciupercile de excesul de lichid. Daca compozitia este prea umeda, ingredientele nu se vor lega si se pot desface in timpul prajirii. Vom fi tentati sa adaugam faina in exces si chiftelele vor fi indesate, in loc sa fie aerate si pufoase. Un alt aspect pentru chiftele reusite este temperatura uleiului. Uleiul trebuie sa fie bine incalzit, temperatura mentinuta constanta, astfel incat crusta sa se formeze rapid, fara sa absoarba mult ulei. Chiftelele se pot servi calde sau la temperatura camerei alaturi de o salata sau dupa preferinte.

Chiftele vegetariene, cu cartofi si ciuperci

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Chiftele vegetariene si/ sau de post cu cartofi, ciuperci si verdeata in crusta de pesmet. Cartofii fierti si zdrobiti sunt amestecati cu ciuperci, patrunjel, marar, usturoi si faina, trecuti prin pesmet, modelati sub forma de bile si prajiti in baie de ulei. Sa obtinem chiftele cu exterior rumen, usor crocant si interior pufos trebuie sa scurgem cat mai bine ciupercile de excesul de lichid. Daca compozitia este prea umeda, ingredientele nu se vor lega si se pot desface in timpul prajirii. Vom fi tentati sa adaugam faina in exces si chiftelele vor fi indesate, in loc sa fie aerate si pufoase. Un alt aspect pentru chiftele reusite este temperatura uleiului. Uleiul trebuie sa fie bine incalzit, temperatura mentinuta constanta, astfel incat crusta sa se formeze rapid, fara sa absoarba mult ulei. Chiftelele se pot servi calde sau la temperatura camerei alaturi de o salata sau dupa preferinte.

Ingrediente

Portii:
  • 400 gr cartofi
  • 1.5 l apa
  • dupa gust sare
  • 200 gr ciuperci Champignon din conserva
  • 10 gr patrunjel
  • 10 gr marar
  • 0.5 lingurita cimbru uscat
  • dupa gust piper macinat
  • 1 catel usturoi
  • 35 gr faina
  • 25 gr pesmet
  • 350 ml ulei
  • 1cartofi
    400 gr
  • 2apa
    1.5 l
  • 3sare
    dupa gust
  • 4ciuperci Champignon din conserva
    200 gr
  • 5patrunjel
    10 gr
  • 6marar
    10 gr
  • 7cimbru uscat
    0.5 lingurita
  • 8piper macinat
    dupa gust
  • 9usturoi
    1 catel
  • 10faina
    35 gr
  • 11pesmet
    25 gr
  • 12ulei
    350 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cos prajire, 28 cm, inox - de Buyer
225 leiÎn stoc
Friteuza 1,5L, 900W - Adler
340 leiÎn stoc
Presa Quadro spätzle, cartofi - Westmark
280 leiÎn stoc
Presa usturoi "Gentle", 19,7 cm - Westmark
69 leiÎn stoc
Spumiera friteuza, inox, 43,5 cm - de Buyer
174 leiÎn stoc
Presa usturoi, inox - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Presa usturoi, zinc, 16 cm - Zokura
39 leiÎn stoc
Presa cartofi, otel - Westmark
198 leiÎn stoc
Presa multifunctionala, aluminiu  - Westmark
120 leiÎn stoc
Decojitor legume, otel, "Gentle"  - Westmark
20 leiÎn stoc
Decojitor inox, 15,2 cm - OXO
35 leiÎn stoc
Paleta strecuratoare, inox, 14 cm - Zokura
39 leiÎn stoc
Tocator rola verdeata - Westmark
65 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.