Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Risotto cu dovlecei si mozzarella

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2190 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Risotto cu dovlecei si mozzarella
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Risotto cu dovlecei si mozzarella

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2190 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Risotto, preparat specific bucatariei italiene din orez cu bob scurt, bogat in amidon, dovlecei si busuioc. Tehnica de gatire presupune crearea aromelor in etape. Se incepe cu pregatirea supei de legume infuzata cu tulpini de busuioc. Se continua cu calirea legumelor (ceapa, telina si usturoi) in unt, prajirea orezului si fierberea lenta prin adaugarea treptata de supa. Dupa ce a fost incorporata 2/3 din cantitatea de supa se adauga si dovleceii. La final, risotto se combina cu parmezanul razuit si frunze de busuioc. Se serveste cu bile de mozzarella si ardei iute. Este un preparat cremos, moale, cu gust proaspat si savuros.

Risotto cu dovlecei si mozzarella

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Risotto, preparat specific bucatariei italiene din orez cu bob scurt, bogat in amidon, dovlecei si busuioc. Tehnica de gatire presupune crearea aromelor in etape. Se incepe cu pregatirea supei de legume infuzata cu tulpini de busuioc. Se continua cu calirea legumelor (ceapa, telina si usturoi) in unt, prajirea orezului si fierberea lenta prin adaugarea treptata de supa. Dupa ce a fost incorporata 2/3 din cantitatea de supa se adauga si dovleceii. La final, risotto se combina cu parmezanul razuit si frunze de busuioc. Se serveste cu bile de mozzarella si ardei iute. Este un preparat cremos, moale, cu gust proaspat si savuros.

Ingrediente

Portii:
Supa de legume
  • 800 ml apa
  • 1 buc cub de legume
  • 15 gr tulpina de busuioc
  • 1apa
    800 ml
  • 2cub de legume
    1 buc
  • 3tulpina de busuioc
    15 gr
Risotto
  • 30 gr unt
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust tulpina de telina
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingura apa
  • 300 gr orez Arborio
  • 200 ml vin
  • 400 gr dovlecei
  • 30 gr parmezan
  • 10 gr frunze de busuioc
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1unt
    30 gr
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3tulpina de telina
    dupa gust
  • 4usturoi
    1 catel
  • 5ulei
    1 lingurita
  • 6apa
    1 lingura
  • 7orez Arborio
    300 gr
  • 8vin
    200 ml
  • 9dovlecei
    400 gr
  • 10parmezan
    30 gr
  • 11frunze de busuioc
    10 gr
  • 12sare
    dupa gust
  • 13piper macinat
    dupa gust
Servire
  • 10 gr parmezan
  • 5 gr frunze de busuioc
  • 150 gr branza Mozzarella
  • dupa gust ardei iute
  • 1parmezan
    10 gr
  • 2frunze de busuioc
    5 gr
  • 3branza Mozzarella
    150 gr
  • 4ardei iute
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Lingura risotto, silicon, 31 cm - Staub
55 leiÎn stoc
Cratita fonta, 20cm/2,82L "Folk", Rosu - LAVA
330 leiÎn stoc
Lingura 31 cm, lemn de fag - OXO
34 leiÎn stoc
Lingura lemn de acacia, 32cm - Zokura
19 leiÎn stoc
Lingura, lemn de acacia, 35cm - Zokura
19 leiÎn stoc
Set 3 ustensile din lemn - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.