Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sekerpare

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sekerpare
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sekerpare

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sekerpare este unul dintre cele mai populare deserturi din bucataria turceasca. Sunt preparate din aluat asemanator celui de fursecuri, cu unt, zahar, ou si faina, la care se adauga faina de gris, pentru a obtine textura aerata, caracteristica. Dupa ce sunt modelate si coapte, se insiropeaza cu sirop de zahar aromat cu lamaie. Sunt moi, pufoase si delicioase.

Sekerpare

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Sekerpare este unul dintre cele mai populare deserturi din bucataria turceasca. Sunt preparate din aluat asemanator celui de fursecuri, cu unt, zahar, ou si faina, la care se adauga faina de gris, pentru a obtine textura aerata, caracteristica. Dupa ce sunt modelate si coapte, se insiropeaza cu sirop de zahar aromat cu lamaie. Sunt moi, pufoase si delicioase.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 125 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • 1 buc oua
  • 50 gr faina de gris
  • 250 gr faina
  • 8 gr praf de copt
  • 0.5 lingurita sare
  • 1unt
    125 gr
  • 2zahar pudra
    60 gr
  • 3oua
    1 buc
  • 4faina de gris
    50 gr
  • 5faina
    250 gr
  • 6praf de copt
    8 gr
  • 7sare
    0.5 lingurita
Decor
  • 10 gr galbenus de ou
  • 8 buc alune de padure
  • 20 gr pudra de fistic
  • 1galbenus de ou
    10 gr
  • 2alune de padure
    8 buc
  • 3pudra de fistic
    20 gr
Sirop
  • 200 gr zahar
  • 450 ml apa
  • 20 gr lamai
  • 1zahar
    200 gr
  • 2apa
    450 ml
  • 3lamai
    20 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Sita pentru faina, 21 cm, inox - de Buyer
120 leiÎn stoc
Bol mixare, plastic, 27,8cm/3,5L - Westmark
39 leiÎn stoc
Bol, 27cm/4,5L - de Buyer
32 leiÎn stoc
Bol, 40cm/13L - de Buyer
75 leiÎn stoc
Foaie de copt din silicon, 60x40 cm - de Buyer
126 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.