Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gulas de Szeged

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Gulas de Szeged
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gulas de Szeged

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

2 ore 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Aceasta este o reteta tipic ungureasca, rapida si delicioasa, cu carne de porc si varza acra. Aroma care iti umple bucataria este... Imbietoare si de abia astepti sa se faca gulasul, este irezistibila! Chiar nu stiu daca denumirea retetei este corecta, pentru ca la Szeged se fac vase din lut, asa ca nu stiu daca si reteta este de acolo. Exista si varianta ca aceasta sa fie dupa numele unui scriitor, jurnalist si port maghiar József Székely. El a aparut la ceas de seara la un restaurant, chiar inainte de ora inchiderii, iar bucatarul i-a marturisit ca nu are decat o bucata de carne si o varza murata, din care sa-i pregateasca de mancare. Astfel, a aparut "Gulyasul lui Székely". Oricum s-ar denumi si indiferent care ar fi versiunea corecta, acest gulas este delicios si este o mancare foarte populara in toata Ungaria, Europa Centrala si Germania.

Gulas de Szeged

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

5 minute

Preparare

2 ore 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Aceasta este o reteta tipic ungureasca, rapida si delicioasa, cu carne de porc si varza acra. Aroma care iti umple bucataria este... Imbietoare si de abia astepti sa se faca gulasul, este irezistibila! Chiar nu stiu daca denumirea retetei este corecta, pentru ca la Szeged se fac vase din lut, asa ca nu stiu daca si reteta este de acolo. Exista si varianta ca aceasta sa fie dupa numele unui scriitor, jurnalist si port maghiar József Székely. El a aparut la ceas de seara la un restaurant, chiar inainte de ora inchiderii, iar bucatarul i-a marturisit ca nu are decat o bucata de carne si o varza murata, din care sa-i pregateasca de mancare. Astfel, a aparut "Gulyasul lui Székely". Oricum s-ar denumi si indiferent care ar fi versiunea corecta, acest gulas este delicios si este o mancare foarte populara in toata Ungaria, Europa Centrala si Germania.

Ingrediente

Portii:
  • 1.5 kg varza murata
  • 1.25 kg carne de porc
  • 3 buc ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 frunza foi de dafin
  • 500 ml bulion
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 200 gr sunca afumata
  • 1 lingura untura
  • varf de cutit chimen macinat
  • varf de cutit cimbru
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 250 ml apa
  • 1varza murata
    1.5 kg
  • 2carne de porc
    1.25 kg
  • 3ceapa
    3 buc
  • 4usturoi
    3 catei
  • 5foi de dafin
    1 frunza
  • 6bulion
    500 ml
  • 7boia afumata
    1 lingurita
  • 8pasta de gogosari
    2 linguri
  • 9sunca afumata
    200 gr
  • 10untura
    1 lingura
  • 11chimen macinat
    varf de cutit
  • 12cimbru
    varf de cutit
  • 13sare
    dupa gust
  • 14piper
    dupa gust
  • 15apa
    250 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Tania
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 09:24
Gulas de Szeged
Nu l-am testat, dar merită incercat! Mulțumim, dragă Sidy!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.