Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura Flora

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura Flora
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura Flora

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

2 ore

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Am pregatit de 8 martie, pentru ai mei o prajitura cu blat de nuci, crema de ciocolata alba, glazura de ciocolata si flori mari de frisca. Pe cateva am pus si bomboane. A fost super gustoasa, bine insiropata si cremoasa.

Prajitura Flora

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

2 ore

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Am pregatit de 8 martie, pentru ai mei o prajitura cu blat de nuci, crema de ciocolata alba, glazura de ciocolata si flori mari de frisca. Pe cateva am pus si bomboane. A fost super gustoasa, bine insiropata si cremoasa.

Ingrediente

Portii:
Pentru blat:
  • 4 buc oua
  • 2 buc albus de ou
  • praf de sare
  • 40 gr indulcitor pudra
  • 5 gr praf de copt
  • 75 gr nuci macinate
  • 65 gr faina alba pentru prajituri
  • 1oua
    4 buc
  • 2albus de ou
    2 buc
  • 3sare
    praf de
  • 4indulcitor pudra
    40 gr
  • 5praf de copt
    5 gr
  • 6nuci macinate
    75 gr
  • 7faina alba pentru prajituri
    65 gr
Crema de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 buc galbenus de ou
  • 2 lingurite vanilie
  • praf de sare
  • 120 gr ciocolata alba
  • 12 gr gelatina praf
  • 250 gr branza Mascarpone
  • 1frisca lichida
    200 ml
  • 2galbenus de ou
    2 buc
  • 3vanilie
    2 lingurite
  • 4sare
    praf de
  • 5ciocolata alba
    120 gr
  • 6gelatina praf
    12 gr
  • 7branza Mascarpone
    250 gr
sirop
  • 600 ml apa
  • 2 linguri indulcitor pudra
  • 4 linguri esenta de rom
  • 1apa
    600 ml
  • 2indulcitor pudra
    2 linguri
  • 3esenta de rom
    4 linguri
Pentru glazura:
  • 50 gr cuvertura de ciocolata neagra
  • 90 gr cuvertura de ciocolata cu lapte
  • 70 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 1cuvertura de ciocolata neagra
    50 gr
  • 2cuvertura de ciocolata cu lapte
    90 gr
  • 3lapte
    70 ml
  • 4unt
    40 gr
Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • dupa gust bomboane decorative
  • 1frisca lichida
    200 ml
  • 2bomboane decorative
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cronometru digital - de Buyer
85 leiÎn stoc
Cronometru electronic - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Set 2 mini-teluri, inox - Westmark
30 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.3L, Classic, White - KitchenAid
2690 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.