Una dintre mancarurile cel mai des gatite in Ardeal este gulasul. Originile sale vin din pusta ungara, de acum cateva secole, cand era considerata o mancare a celor umili, iar in timp a ajuns un preparat pe gustul nobililor maghiari. Gulasul este o combinatie dintre tocanita si supa. Gulasul poate fi de vita sau de porc. Are cateva ingrediente obligatorii: ceapa, multa boia (paprika ungureasca) atat dulce, cat si iute, ardei gras si chimen. Reteta de gulas este o combinatie intre o supa si o tocanita, prin urmare, la unele restaurante s-ar putea sa figureze in meniu la categoria „supe“. Gulasul se poate servi si ca fel principal, mai ales daca se adauga in reteta cartofi sau galuste de faina, un fel de paste fainoase, denumite csipetke in Ungaria. Unele gospodine folosesc si cartofi, si galuste la acelasi gulas.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!