Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gulas - tocanita cu carne si galuste

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Gulas - tocanita cu carne si galuste
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gulas - tocanita cu carne si galuste

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

45 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Una dintre mancarurile cel mai des gatite in Ardeal este gulasul. Originile sale vin din pusta ungara, de acum cateva secole, cand era considerata o mancare a celor umili, iar in timp a ajuns un preparat pe gustul nobililor maghiari. Gulasul este o combinatie dintre tocanita si supa. Gulasul poate fi de vita sau de porc. Are cateva ingrediente obligatorii: ceapa, multa boia (paprika ungureasca) atat dulce, cat si iute, ardei gras si chimen. Reteta de gulas este o combinatie intre o supa si o tocanita, prin urmare, la unele restaurante s-ar putea sa figureze in meniu la categoria „supe“. Gulasul se poate servi si ca fel principal, mai ales daca se adauga in reteta cartofi sau galuste de faina, un fel de paste fainoase, denumite csipetke in Ungaria. Unele gospodine folosesc si cartofi, si galuste la acelasi gulas.

Gulas - tocanita cu carne si galuste

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

45 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Romaneasca
Bubu Cuisine
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Una dintre mancarurile cel mai des gatite in Ardeal este gulasul. Originile sale vin din pusta ungara, de acum cateva secole, cand era considerata o mancare a celor umili, iar in timp a ajuns un preparat pe gustul nobililor maghiari. Gulasul este o combinatie dintre tocanita si supa. Gulasul poate fi de vita sau de porc. Are cateva ingrediente obligatorii: ceapa, multa boia (paprika ungureasca) atat dulce, cat si iute, ardei gras si chimen. Reteta de gulas este o combinatie intre o supa si o tocanita, prin urmare, la unele restaurante s-ar putea sa figureze in meniu la categoria „supe“. Gulasul se poate servi si ca fel principal, mai ales daca se adauga in reteta cartofi sau galuste de faina, un fel de paste fainoase, denumite csipetke in Ungaria. Unele gospodine folosesc si cartofi, si galuste la acelasi gulas.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr carne de pui
  • 5 buc ceapa
  • 2 buc ardei kapia
  • 3 lingurite paprika
  • 6 catei usturoi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 50 gr patrunjel
  • 500 ml bulion
  • 5 buc cartofi
  • 50 gr couscous
  • 60 gr gris
  • 1 buc oua
  • 3 linguri ulei
  • 3.5 l apa
  • varf de cutit praf de copt
  • 1carne de pui
    500 gr
  • 2ceapa
    5 buc
  • 3ardei kapia
    2 buc
  • 4paprika
    3 lingurite
  • 5usturoi
    6 catei
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper
    dupa gust
  • 8patrunjel
    50 gr
  • 9bulion
    500 ml
  • 10cartofi
    5 buc
  • 11couscous
    50 gr
  • 12gris
    60 gr
  • 13oua
    1 buc
  • 14ulei
    3 linguri
  • 15apa
    3.5 l
  • 16praf de copt
    varf de cutit

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.