Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tochitura

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Tochitura
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tochitura

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Tochitura este o mancare romaneasca, preparata diferit in diverse zone ale tarii. Ea este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti si cap de lista pe meniurile restaurantelor cu specialitati traditionale. Povestea initiala a tochiturii e simpla, dar s-a complicat ulterior. Numele sau este, de fapt, regionalismul moldovenesc (din tochit) pentru termenul “topitura” si face referire la slanina pentru topit din ziua taierii porcului. Taranii culegeau jumarile cu fasii de grasime si le mancau cu mamaliga. Ulterior, reteta a evoluat: se frigeau bucatile de carne mai grase in grasimea proprie cu ceapa. Rezumand: tochitura, in intelesul ei primordial, consta exclusiv in carne de porc, fripta relativ simplu si consumata cu mamaliga.

Tochitura

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Tochitura este o mancare romaneasca, preparata diferit in diverse zone ale tarii. Ea este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti si cap de lista pe meniurile restaurantelor cu specialitati traditionale. Povestea initiala a tochiturii e simpla, dar s-a complicat ulterior. Numele sau este, de fapt, regionalismul moldovenesc (din tochit) pentru termenul “topitura” si face referire la slanina pentru topit din ziua taierii porcului. Taranii culegeau jumarile cu fasii de grasime si le mancau cu mamaliga. Ulterior, reteta a evoluat: se frigeau bucatile de carne mai grase in grasimea proprie cu ceapa. Rezumand: tochitura, in intelesul ei primordial, consta exclusiv in carne de porc, fripta relativ simplu si consumata cu mamaliga.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr carne de porc
  • 7 catei usturoi
  • 200 gr carnati cabanos
  • 1 lingura untura
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supa de porc
  • 400 gr faina de porumb
  • 100 gr gris
  • 2 l apa
  • 1 lingura unt
  • 5 buc oua
  • 250 gr branza de burduf
  • 1 lingurita patrunjel
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • varf de cutit boia
  • 1carne de porc
    500 gr
  • 2usturoi
    7 catei
  • 3carnati cabanos
    200 gr
  • 4untura
    1 lingura
  • 5vin alb
    200 ml
  • 6supa de porc
    200 ml
  • 7faina de porumb
    400 gr
  • 8gris
    100 gr
  • 9apa
    2 l
  • 10unt
    1 lingura
  • 11oua
    5 buc
  • 12branza de burduf
    250 gr
  • 13patrunjel
    1 lingurita
  • 14sare
    dupa gust
  • 15piper
    dupa gust
  • 16boia
    varf de cutit

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 10:27
Gustoasa
Preferata de toata familia
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dan Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 09:46
Tochitura
O idee bună sâmbătă gătesc tochitura
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 09:46
Ce pofta mi s-a făcut de o tochitura
Nu am făcut niciodată , doar am mâncat de la mama ei de acasă . De cate ori am drum prin Iași mananc care o porție zdravănă de tochitura . Multumesc pentru rețetă , acum o pot manca și la Cluj o tochitura buna :-)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 09:47
Mi-e dor
Mi-e dor de tochitura, nu am mai mâncat de mult. F, f bună
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.