Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinta cu crema de branza si gris

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Cu Cireșel la joacă

417 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Placinta cu crema de branza si gris
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinta cu crema de branza si gris

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Cu Cireșel la joacă

417 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora 10 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Cu gandul la merdenelele cu branza, pe care acum muuult timp le mai consumam, am facut o placinta cu crema de branza si gris. N-am facut forma clasica, caci lui Ciresel ii plac “minimile”, asa ca am folosit o forma de ravioli in forma de inima, sa-l surprind si cu forma, nu doar cu gustul. Pentru aluat, am combinat ingredientele tipice unui aluat fraged clasic, adaugand si mix-ul de seminte rasnite pentru o mai mare valoare nutritiva. In cazul in care doriti sa folositi aluatul pentru o umplutura dulce, omiteti verdeturile de Provence.

Placinta cu crema de branza si gris

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

1 ora 10 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Cu Cireșel la joacă
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cu gandul la merdenelele cu branza, pe care acum muuult timp le mai consumam, am facut o placinta cu crema de branza si gris. N-am facut forma clasica, caci lui Ciresel ii plac “minimile”, asa ca am folosit o forma de ravioli in forma de inima, sa-l surprind si cu forma, nu doar cu gustul. Pentru aluat, am combinat ingredientele tipice unui aluat fraged clasic, adaugand si mix-ul de seminte rasnite pentru o mai mare valoare nutritiva. In cazul in care doriti sa folositi aluatul pentru o umplutura dulce, omiteti verdeturile de Provence.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 1 buc oua
  • 200 gr faina
  • 20 gr mix de seminte
  • dupa gust ierburi de Provence
  • 1unt
    100 gr
  • 2smantana
    100 gr
  • 3oua
    1 buc
  • 4faina
    200 gr
  • 5mix de seminte
    20 gr
  • 6ierburi de Provence
    dupa gust
Umplutura
  • 185 gr crema de branza
  • 30 gr gris
  • dupa gust chimen macinat
  • 1crema de branza
    185 gr
  • 2gris
    30 gr
  • 3chimen macinat
    dupa gust
Pentru uns
  • 2 buc galbenus de ou
  • 1galbenus de ou
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Feliator aluat "Gentle", 17,6 cm - Westmark
26 leiÎn stoc
Cutit pentru aluat, inox - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Presa pentru aluat - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Set 9 cuttere aluat rotunde, inox - de Buyer
290 leiÎn stoc
Cutit pentru unt, inox - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Cutit pentru unt,  inox, 10cm - Westmark
44 leiÎn stoc
Set 4 furculite, inox - Kitchen Craft
36 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 20, 09:01
Placinte
Interesante si gustoase
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 20, 04:41
gustarea perfecta
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.