Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cozonac pufos cu nuca si cacao

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cozonac pufos cu nuca si cacao

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca (bulgara kozunak), fiind in mod traditional gatita de Paste sau de Craciun. O prajitura asemanatoare este Panettone, care este gatit de Craciun in Italia, in regiunea Lombardia, diferenta cea mai vizibila fiind forma lui rotunda si inalta.

Cozonac pufos cu nuca si cacao

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Bubu Cuisine
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca si bulgareasca (bulgara kozunak), fiind in mod traditional gatita de Paste sau de Craciun. O prajitura asemanatoare este Panettone, care este gatit de Craciun in Italia, in regiunea Lombardia, diferenta cea mai vizibila fiind forma lui rotunda si inalta.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 950 gr faina
  • 4 buc oua
  • 100 gr unt
  • praf de sare
  • 1 buc lamai
  • 35 gr drojdie proaspata
  • 450 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1faina
    950 gr
  • 2oua
    4 buc
  • 3unt
    100 gr
  • 4sare
    praf de
  • 5lamai
    1 buc
  • 6drojdie proaspata
    35 gr
  • 7lapte
    450 ml
  • 8zahar
    200 gr
Umplutura
  • 650 gr nuci macinate
  • 1 cana lapte
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 25 ml esenta de rom
  • 1 buc galbenus de ou
  • 1nuci macinate
    650 gr
  • 2lapte
    1 cana
  • 3zahar
    250 gr
  • 4cacao
    3 linguri
  • 5esenta de rom
    25 ml
  • 6galbenus de ou
    1 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Facalet 40 cm, lemn - Kitchen Craft
34 leiÎn stoc
Separator galbenus, plastic - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Separator oua - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Separator oua 3 in 1, plastic - OXO
21 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 19 cm - Kitchen Craft
17 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 20, 03:50
Pe placul meu!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.