( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Puiul hainanez este un preparat asiatic complex si extrem de delicios cu carne de pui posata in apa infuzata cu usturoi, ghimbir si ceapa verde. Garnitura de orez cu salota si usturoi, prajite in grasime de pui si fiarta in supa de carne. Pentru un preparat cu gust autentic trebuie respectati cativa pasi importanti, Pielea puiului trebuie bine exfoliata cu sare pentru a obtine o piele fina si matasoasa. Puiul intreg este apoi scufundat de 3 ori in apa clocotita inainte de a fi fiert. Prin aceasta metoda, carnea se incalzeste trepatat,fara ca fibrele sa se contracte, rezultatul fiind o carne frageda si suculenta. Imediat dupa gatire puiul trebuie transferat in apa cu gheata. Sucurile formeaza un strat gelatinos intre carne si piele, contribuind la savoarea preparatului. Carnea si orezul se servesc cu sos de chili, ulei infuzat cu ceapa verde si ghimbir. Daca nu va place sosul de chili picant, il puteti inlocui cu un dressing din sos de soia, ulei de susan si putin din lichidul in care a fost fiert puiul.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!