Este imposibil sa rezisti unei bucati de tiramisu cremos, lejer, proaspat, este o prajitura autentic italiana, care are originile controversate inca. O versiune din Lombardia sustine ca tiramisu a aparut din grija unui patiser zgarcit, care a combinat niste resturi de biscuit cu niste resturi de crema, doar ca sa nu le arunce la gunoi. Tiramisu nu s-a numit tiramisu dintotdeauna. Candva demult se numea "Bagatela Toscana". S-a stabilit ca prima "Bagatela Toscana" a aparut intr-o bucatarie unde se pregateau bunatati pentru vizita Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. Cosimo a fost atat de multumit de desert incat a dorit sa ia la Florenta reteta. Una peste alta, Venetia, Lombardia, Piemonte si Toscana isi disputa, inca, paternitatea acestei prajituri.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!