Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tiramisu cu zmeura

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Tiramisu cu zmeura
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tiramisu cu zmeura

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Este imposibil sa rezisti unei bucati de tiramisu cremos, lejer, proaspat, este o prajitura autentic italiana, care are originile controversate inca. O versiune din Lombardia sustine ca tiramisu a aparut din grija unui patiser zgarcit, care a combinat niste resturi de biscuit cu niste resturi de crema, doar ca sa nu le arunce la gunoi. Tiramisu nu s-a numit tiramisu dintotdeauna. Candva demult se numea "Bagatela Toscana". S-a stabilit ca prima "Bagatela Toscana" a aparut intr-o bucatarie unde se pregateau bunatati pentru vizita Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. Cosimo a fost atat de multumit de desert incat a dorit sa ia la Florenta reteta. Una peste alta, Venetia, Lombardia, Piemonte si Toscana isi disputa, inca, paternitatea acestei prajituri.

Tiramisu cu zmeura

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

5 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Este imposibil sa rezisti unei bucati de tiramisu cremos, lejer, proaspat, este o prajitura autentic italiana, care are originile controversate inca. O versiune din Lombardia sustine ca tiramisu a aparut din grija unui patiser zgarcit, care a combinat niste resturi de biscuit cu niste resturi de crema, doar ca sa nu le arunce la gunoi. Tiramisu nu s-a numit tiramisu dintotdeauna. Candva demult se numea "Bagatela Toscana". S-a stabilit ca prima "Bagatela Toscana" a aparut intr-o bucatarie unde se pregateau bunatati pentru vizita Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. Cosimo a fost atat de multumit de desert incat a dorit sa ia la Florenta reteta. Una peste alta, Venetia, Lombardia, Piemonte si Toscana isi disputa, inca, paternitatea acestei prajituri.

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 7 gr zahar vanilat
  • 250 gr crema mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr zmeura
  • 250 gr piscoturi
  • 3 lingurite cafea
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura pudra de cacao
  • praf de sare
  • 250 ml apa
  • 1oua
    3 buc
  • 2zahar pudra
    2 linguri
  • 3zahar vanilat
    7 gr
  • 4crema mascarpone
    250 gr
  • 5frisca lichida
    250 ml
  • 6zmeura
    250 gr
  • 7piscoturi
    250 gr
  • 8cafea
    3 lingurite
  • 9esenta de migdale
    1 lingurita
  • 10coniac
    2 linguri
  • 11pudra de cacao
    1 lingura
  • 12sare
    praf de
  • 13apa
    250 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Tania
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 08:48
Tiramisu cu zmeura
Un adevărat răsfăț..!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 08:56
Deliciu
Cam multa crema ti-a ramas la urma nu?
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.