Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Shakshouka cu naut

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Cu Cireșel la joacă

417 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Shakshouka cu naut
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Shakshouka cu naut

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Cu Cireșel la joacă

417 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Pentru bebelusi

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Nu e prima data cand facem shakshouka, dar e prima data cand am adaugat si naut. Conform Wikipedia, Shakshuka (sau Shakshoka, Shakshouka; Šakšūka) este o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti si este preparata din oua intr-un sos de rosii, ardei iute si ceapa. Shakshuka este un mic dejun foarte popular in primul rand in Israel, unde probabil a fost introdus candva de evreii tunisieni si alti evrei maghrebieni si este considerat intre timp mancare traditionala. Shakshuka, care a ajuns intre timp in Israel mancare nationala si se mananca in primul rand la micul dejun, provine probabil din zona Africii de Nord, precum Tunisia, Algeria si Egipt. Acesta a fost, probabil, introdusa in Israel de evrei din Tunisia si din alte zone din Africa de Nord. O origine clara nu s-a putut pana acum atribui. In alte tari, cum ar fi Turcia, unde se numeste Saksuka, nu se folosesc oua, ci vinete, dovlecei, cartofi si iaurt. In Spania este raspandita varianta Pisto, care este preparata ca ratatouille si este servita de cele mai multe ori cu ochiuri. In Algeria, este larg raspandita varianta Chakhchoukha. Acest fel de mancare se serveste fara ou, dar cu gris, carne de miel, vinete si dovlecei.

Shakshouka cu naut

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Pentru bebelusi

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Pentru bebelusi
Cu Cireșel la joacă
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Nu e prima data cand facem shakshouka, dar e prima data cand am adaugat si naut. Conform Wikipedia, Shakshuka (sau Shakshoka, Shakshouka; Šakšūka) este o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti si este preparata din oua intr-un sos de rosii, ardei iute si ceapa. Shakshuka este un mic dejun foarte popular in primul rand in Israel, unde probabil a fost introdus candva de evreii tunisieni si alti evrei maghrebieni si este considerat intre timp mancare traditionala. Shakshuka, care a ajuns intre timp in Israel mancare nationala si se mananca in primul rand la micul dejun, provine probabil din zona Africii de Nord, precum Tunisia, Algeria si Egipt. Acesta a fost, probabil, introdusa in Israel de evrei din Tunisia si din alte zone din Africa de Nord. O origine clara nu s-a putut pana acum atribui. In alte tari, cum ar fi Turcia, unde se numeste Saksuka, nu se folosesc oua, ci vinete, dovlecei, cartofi si iaurt. In Spania este raspandita varianta Pisto, care este preparata ca ratatouille si este servita de cele mai multe ori cu ochiuri. In Algeria, este larg raspandita varianta Chakhchoukha. Acest fel de mancare se serveste fara ou, dar cu gris, carne de miel, vinete si dovlecei.

Ingrediente

Portii:
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc ardei
  • 2 cani pasta de rosii
  • dupa gust condimente
  • 200 gr naut
  • 5 buc oua
  • 50 gr cascaval
  • dupa gust patrunjel
  • 1ulei
    3 linguri
  • 2apa
    150 ml
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4ardei
    1 buc
  • 5pasta de rosii
    2 cani
  • 6condimente
    dupa gust
  • 7naut
    200 gr
  • 8oua
    5 buc
  • 9cascaval
    50 gr
  • 10patrunjel
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.