Nu e prima data cand facem shakshouka, dar e prima data cand am adaugat si naut. Conform Wikipedia, Shakshuka (sau Shakshoka, Shakshouka; Šakšūka) este o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti si este preparata din oua intr-un sos de rosii, ardei iute si ceapa. Shakshuka este un mic dejun foarte popular in primul rand in Israel, unde probabil a fost introdus candva de evreii tunisieni si alti evrei maghrebieni si este considerat intre timp mancare traditionala. Shakshuka, care a ajuns intre timp in Israel mancare nationala si se mananca in primul rand la micul dejun, provine probabil din zona Africii de Nord, precum Tunisia, Algeria si Egipt. Acesta a fost, probabil, introdusa in Israel de evrei din Tunisia si din alte zone din Africa de Nord. O origine clara nu s-a putut pana acum atribui. In alte tari, cum ar fi Turcia, unde se numeste Saksuka, nu se folosesc oua, ci vinete, dovlecei, cartofi si iaurt. In Spania este raspandita varianta Pisto, care este preparata ca ratatouille si este servita de cele mai multe ori cu ochiuri. In Algeria, este larg raspandita varianta Chakhchoukha. Acest fel de mancare se serveste fara ou, dar cu gris, carne de miel, vinete si dovlecei.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!