Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gulas unguresc cu carne de porc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Trif Salomeea

85 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Gulas unguresc cu carne de porc
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gulas unguresc cu carne de porc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Trif Salomeea

85 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Categorii:  Garnituri

Pregatire

3 ore

Preparare

0 secunde

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Cate emotii mi-a creat acest gulas. Ma crezi sau nu, nu am mancat NICIODATA. Sau poate am mancat cand eram inactiva mintal sau ceva, deoarece eu nu-mi amintesc. Oricum, vine sora mea acasa pusa pe ordine: sa-i fac gulas cum mancase ea in Ungaria! D-poi ce sunt eu? Imi place sa gatesc pentru familie, dar habar n-aveam ce e un gulas. Adica aveam o idee destul de vaga. Probabil te gandesti ca sunt o ciudata si poate chiar sunt. Oricum, aflasem apoi ca toti erau innebuniti dupa gulas, dar nu-i auzisem niciodata sa vorbeasca despre asa ceva. Poate mancau pe ascuns... ma apuc de treaba, nestiind de fapt de ce ma apuc ha! M-am documentat cum am stiut mai bine si am incercat sa-i intuiesc gustul. M-au trecut toate emotiile, stii ce greu este sa gatesti ceva ce nu ai mai mancat? Adica sa nu stii ce gust trebuie sa aiba? Termin treaba, dar nu gust. Mi-e prea teama. Astept sa ajunga toata lumea acasa si le pun mancarea in fata. Cred ca unul dintre ei lesinase cand a vazut ca am facut tocmai gulas, dar nu-mi mai amintesc exact. Ce imi amintesc insa este reactia tuturor. Nu prea pot sa o descriu... va spun doar ca am auzit:”Ti-am spus sa faci un gulas ca in Ungaria, nu sa ma faci sa ma simt in Ungaria!” Ha! Era de bine... a placut tuturor! Chiar si mie... am devenit acum obsedata de gulas! Originile gulasului dateaza din Evul Mediu, cand era pregatit de pastorul maghiar pe foc deschis, iar ardeiul nu era inca folosit ca ingredient. Gulasul era la acel timp o simpla supa de carne prajita si ceapa. Gulyashus a fost declarat un fel de mancare national maghiar la sfarsitul secolului al XVIII-lea, dar a fost consumat, la fel ca si paprica, numai de catre agricultori. Cu toate acestea, Gulyashus a fost folosit si de nobilime pentru a sprijini autonomia nationala a Ungariei in Austro-Ungaria. Pe atunci nu existau carti de bucate tiparite in limba maghiara. Prima reteta de gulas a aparut in 1819 intr-o carte de bucate din Praga. Reteta s-a raspandit rapid in afara Ungariei si nu s-a mai folosit doar carne de vita, ci si carne de porc, de oaie si de cal. Gulyas (gulas) este o supa gulas maghiara, ingrosata cu mult praf de boia. Carnea este gatita la foc mic cu ceapa, pana cand devine moale. Exista multe retete de gulas, dar se pare ca cea mai apreciata a fost cea cu cartofi si csipetke (galuste).

Gulas unguresc cu carne de porc

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Garnituri

Pregatire

3 ore

Preparare

0 secunde

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Garnituri
Trif Salomeea
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Cate emotii mi-a creat acest gulas. Ma crezi sau nu, nu am mancat NICIODATA. Sau poate am mancat cand eram inactiva mintal sau ceva, deoarece eu nu-mi amintesc. Oricum, vine sora mea acasa pusa pe ordine: sa-i fac gulas cum mancase ea in Ungaria! D-poi ce sunt eu? Imi place sa gatesc pentru familie, dar habar n-aveam ce e un gulas. Adica aveam o idee destul de vaga. Probabil te gandesti ca sunt o ciudata si poate chiar sunt. Oricum, aflasem apoi ca toti erau innebuniti dupa gulas, dar nu-i auzisem niciodata sa vorbeasca despre asa ceva. Poate mancau pe ascuns... ma apuc de treaba, nestiind de fapt de ce ma apuc ha! M-am documentat cum am stiut mai bine si am incercat sa-i intuiesc gustul. M-au trecut toate emotiile, stii ce greu este sa gatesti ceva ce nu ai mai mancat? Adica sa nu stii ce gust trebuie sa aiba? Termin treaba, dar nu gust. Mi-e prea teama. Astept sa ajunga toata lumea acasa si le pun mancarea in fata. Cred ca unul dintre ei lesinase cand a vazut ca am facut tocmai gulas, dar nu-mi mai amintesc exact. Ce imi amintesc insa este reactia tuturor. Nu prea pot sa o descriu... va spun doar ca am auzit:”Ti-am spus sa faci un gulas ca in Ungaria, nu sa ma faci sa ma simt in Ungaria!” Ha! Era de bine... a placut tuturor! Chiar si mie... am devenit acum obsedata de gulas! Originile gulasului dateaza din Evul Mediu, cand era pregatit de pastorul maghiar pe foc deschis, iar ardeiul nu era inca folosit ca ingredient. Gulasul era la acel timp o simpla supa de carne prajita si ceapa. Gulyashus a fost declarat un fel de mancare national maghiar la sfarsitul secolului al XVIII-lea, dar a fost consumat, la fel ca si paprica, numai de catre agricultori. Cu toate acestea, Gulyashus a fost folosit si de nobilime pentru a sprijini autonomia nationala a Ungariei in Austro-Ungaria. Pe atunci nu existau carti de bucate tiparite in limba maghiara. Prima reteta de gulas a aparut in 1819 intr-o carte de bucate din Praga. Reteta s-a raspandit rapid in afara Ungariei si nu s-a mai folosit doar carne de vita, ci si carne de porc, de oaie si de cal. Gulyas (gulas) este o supa gulas maghiara, ingrosata cu mult praf de boia. Carnea este gatita la foc mic cu ceapa, pana cand devine moale. Exista multe retete de gulas, dar se pare ca cea mai apreciata a fost cea cu cartofi si csipetke (galuste).

Ingrediente

Portii:
Gulas
  • 500 gr carne de porc
  • 2 buc ceapa
  • dupa gust sare
  • 5 buc cartofi
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc ardei gras
  • 2 cani apa
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 1 lingura verdeturi
  • dupa gust piper
  • 1carne de porc
    500 gr
  • 2ceapa
    2 buc
  • 3sare
    dupa gust
  • 4cartofi
    5 buc
  • 5morcovi
    2 buc
  • 6ardei gras
    1 buc
  • 7ardei gras
    1 buc
  • 8apa
    2 cani
  • 9boia dulce
    2 linguri
  • 10boia iute
    1 lingura
  • 11verdeturi
    1 lingura
  • 12piper
    dupa gust
Galuste
  • 1 buc oua
  • 60 gr faina
  • 2 linguri apa
  • dupa gust sare
  • 1oua
    1 buc
  • 2faina
    60 gr
  • 3apa
    2 linguri
  • 4sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 20, 06:05
Gustos!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.