Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciorba de pui a la grec

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Ciorba de pui a la grec
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciorba de pui a la grec

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Adevarata ciorba a la grec poarta numele „Avgolemono”, o combinatie de oua, suc de lamaie si supa fierbinte de carne. . Cel mai probabil a aparut in bucataria greceasca influentata de francezi. “A la grec” desemneaza, deci, toate ciorbele cu aceste doua caracteristici, fie ca este vorba de miel, pui, porc sau chiar peste. Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte, cu cate o felie de lamaie in fiecare farfurie. Optional se poate servi cu iaurt (sau smantana) si ardei iute. Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai bune ciorbe pe care le-am mancat. Este foarte nutritiva si satioasa, astfel poate fi consumata in locul felului principal. Aceasta ciorba este o mancare complexa, bogata in vitamine si minerale si nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru.

Ciorba de pui a la grec

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Adevarata ciorba a la grec poarta numele „Avgolemono”, o combinatie de oua, suc de lamaie si supa fierbinte de carne. . Cel mai probabil a aparut in bucataria greceasca influentata de francezi. “A la grec” desemneaza, deci, toate ciorbele cu aceste doua caracteristici, fie ca este vorba de miel, pui, porc sau chiar peste. Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte, cu cate o felie de lamaie in fiecare farfurie. Optional se poate servi cu iaurt (sau smantana) si ardei iute. Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai bune ciorbe pe care le-am mancat. Este foarte nutritiva si satioasa, astfel poate fi consumata in locul felului principal. Aceasta ciorba este o mancare complexa, bogata in vitamine si minerale si nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru.

Ingrediente

Portii:
  • 600 gr carne de pui
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc radacina de patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc galbenus de ou
  • 1 buc lamai
  • 150 gr smantana
  • 50 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1carne de pui
    600 gr
  • 2morcovi
    2 buc
  • 3radacina de patrunjel
    2 buc
  • 4telina
    1 felie
  • 5ceapa
    1 buc
  • 6galbenus de ou
    2 buc
  • 7lamai
    1 buc
  • 8smantana
    150 gr
  • 9orez
    50 gr
  • 10ulei
    2 linguri
  • 11patrunjel
    1 legatura
  • 12sare
    dupa gust
  • 13piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 20, 05:56
Ciorba de pui a la grec
Foarte buna si arata foarte bine!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.