Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

15 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale romanilor in perioada Pastelui (dar poate fi consumata si in restul anului, mai ales daca nu ati folosit tot mielul la sarbatori). Desi este un sortiment de carne rosie, carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm... Dupa cum stiti, carnea de miel are un gust specific, de aceea nu este preferata de toti. Dar daca veti proceda cum va spun eu veti obtine un fel de mancare apetisant, satios si aromat. Aceasta friptura se combina perfect cu o garnitura din legume, alaturi de salata verde.

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

15 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale romanilor in perioada Pastelui (dar poate fi consumata si in restul anului, mai ales daca nu ati folosit tot mielul la sarbatori). Desi este un sortiment de carne rosie, carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm... Dupa cum stiti, carnea de miel are un gust specific, de aceea nu este preferata de toti. Dar daca veti proceda cum va spun eu veti obtine un fel de mancare apetisant, satios si aromat. Aceasta friptura se combina perfect cu o garnitura din legume, alaturi de salata verde.

Ingrediente

Portii:
Friptura
  • 1 buc pulpa de miel
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1pulpa de miel
    1 buc
  • 2rozmarin
    1 crenguta de
Bait (marinata)
  • 1 catel usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura condimente pentru miel
  • 200 ml vin alb
  • 1 buc lamai
  • 1 lingurita boia afumata
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1usturoi
    1 catel
  • 2ulei de masline
    100 ml
  • 3condimente pentru miel
    1 lingura
  • 4vin alb
    200 ml
  • 5lamai
    1 buc
  • 6boia afumata
    1 lingurita
  • 7sare
    dupa gust
  • 8piper
    dupa gust
Cartofi
  • varf de cutit boia
  • 1 kg cartofi noi
  • dupa gust sare
  • varf de cutit oregano
  • 50 ml ulei
  • 1boia
    varf de cutit
  • 2cartofi noi
    1 kg
  • 3sare
    dupa gust
  • 4oregano
    varf de cutit
  • 5ulei
    50 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cutitul bucatarului, inox, 20 cm - Westmark
54 leiÎn stoc
Set boluri 4 piese, inox - Kitchen Craft
148 leiÎn stoc
Bol mixare, plastic, 27,8cm/3,5L - Westmark
39 leiÎn stoc
Set 7 piese pentru condimente, inox
125 leiÎn stoc
Presa usturoi, 13,5 cm - Kitchen Craft
115 leiÎn stoc
Presa usturoi, zinc, 16 cm - Zokura
39 leiÎn stoc
Presa usturoi, inox - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie, silicon, Rosu - OXO
58 leiÎn stoc
Decojitor zinc, 17 cm - Zokura
24 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Jana Munteanu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 21, 09:50
Mielul de Paște
Pentru noi mielul este carnea pe care o mâncăm de Paște și de Rusalii. Bună ideea. Mulțumesc Sidy
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.