Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tocanita de galbiori

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Tocanita de galbiori
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tocanita de galbiori

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Pentru mine, cele mai gustoase si aromate ciuperci de padure, proaspete, sunt galbiorii. Ei se gasesc la radacina copacilor acoperiti cu muschi, in padurile de conifere, in cele montane de mesteacan si uneori, printre ierburi joase si plante aromatice. Au o palarie rotunjita, subtire si cu incretituri largi, nu au lame, ci doar niste pliuri. Galbiorii contin doze ridicate de acid glutamic, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la combaterea depersiilor si a starilor de oboseala. Sunt ciuperci comestibile, cu miros si gust ca de caisa, isi au varful de sezon chiar acum, fiind mari iubitoare de caldura.

Tocanita de galbiori

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Pentru mine, cele mai gustoase si aromate ciuperci de padure, proaspete, sunt galbiorii. Ei se gasesc la radacina copacilor acoperiti cu muschi, in padurile de conifere, in cele montane de mesteacan si uneori, printre ierburi joase si plante aromatice. Au o palarie rotunjita, subtire si cu incretituri largi, nu au lame, ci doar niste pliuri. Galbiorii contin doze ridicate de acid glutamic, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la combaterea depersiilor si a starilor de oboseala. Sunt ciuperci comestibile, cu miros si gust ca de caisa, isi au varful de sezon chiar acum, fiind mari iubitoare de caldura.

Ingrediente

Portii:
  • 700 gr ciuperci galbiori
  • 4 buc ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 40 gr unt
  • 3 catei usturoi
  • 1ciuperci galbiori
    700 gr
  • 2ceapa verde
    4 buc
  • 3patrunjel
    1 legatura
  • 4smantana
    1 lingura
  • 5ulei de masline
    2 linguri
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper macinat
    dupa gust
  • 8unt
    40 gr
  • 9usturoi
    3 catei

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 21, 09:16
Ce-mi plac ciupercile!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 21, 10:47
Buna!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 21, 09:19
Gustoasa tocanita!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.