Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tarte tropezienne (Tarta Saint Tropez)

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tarte tropezienne (Tarta Saint Tropez)
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tarte tropezienne (Tarta Saint Tropez)

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

5 ore

Preparare

45 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Tarta a fost creata in 1955 in cofetaria unui patiser polonez, mutat la Saint-Tropez si a fost facuta cunoscuta de catre actrita Brigitte Bardot, devenind desertul ei favorit. Tarta consta dintr-un aluat pufos de briosa umplut cu o crema fina si matasoasa. Aluatul necesita un timp mai indelugat de framantare, pentru a obtine acel miez pufos si aerat. Inainte de coacere, aluatul este uns cu ou si presarat cu zahar, de preferinta zahar perlat sau zahar granulat. Zaharul se va carameliza in timpul coacerii si va forma o pojghita crocanta care contrasteaza cu miezul pufos. Briosa coapta se insiropeaza cu sirop de zahar aromat cu Cointreau, Grand Marnier, sau apa de flori de portocal. Umplutura briosei consta din 2 creme, una de vanile si cealalta de unt, combinate, pentru a obtine o crema delicioasa.

Tarte tropezienne (Tarta Saint Tropez)

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

5 ore

Preparare

45 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prezentare

Tarta a fost creata in 1955 in cofetaria unui patiser polonez, mutat la Saint-Tropez si a fost facuta cunoscuta de catre actrita Brigitte Bardot, devenind desertul ei favorit. Tarta consta dintr-un aluat pufos de briosa umplut cu o crema fina si matasoasa. Aluatul necesita un timp mai indelugat de framantare, pentru a obtine acel miez pufos si aerat. Inainte de coacere, aluatul este uns cu ou si presarat cu zahar, de preferinta zahar perlat sau zahar granulat. Zaharul se va carameliza in timpul coacerii si va forma o pojghita crocanta care contrasteaza cu miezul pufos. Briosa coapta se insiropeaza cu sirop de zahar aromat cu Cointreau, Grand Marnier, sau apa de flori de portocal. Umplutura briosei consta din 2 creme, una de vanile si cealalta de unt, combinate, pentru a obtine o crema delicioasa.

Ingrediente

Portii:
Aluat Briosa
  • 3 buc oua
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite drojdie instant
  • 245 gr faina 550
  • 1 lingurita sare
  • 140 gr unt
  • 1oua
    3 buc
  • 2lapte
    2 linguri
  • 3zahar
    2 linguri
  • 4drojdie instant
    2 lingurite
  • 5faina 550
    245 gr
  • 6sare
    1 lingurita
  • 7unt
    140 gr
Crema de vanilie
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 buc galbenus de ou
  • 65 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 0.5 lingurita pudra de vanilie Bourbon
  • 35 gr unt
  • 1amidon alimentar
    3 linguri
  • 2galbenus de ou
    3 buc
  • 3zahar
    65 gr
  • 4lapte
    300 ml
  • 5pudra de vanilie Bourbon
    0.5 lingurita
  • 6unt
    35 gr
Crema de unt
  • 1 lingura zahar
  • 15 ml apa
  • 1 buc galbenus de ou
  • 85 gr unt
  • 2 lingurite lichior Cointreau
  • 1zahar
    1 lingura
  • 2apa
    15 ml
  • 3galbenus de ou
    1 buc
  • 4unt
    85 gr
  • 5lichior Cointreau
    2 lingurite
Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura lichior Cointreau
  • 1zahar
    2 linguri
  • 2apa
    60 ml
  • 3lichior Cointreau
    1 lingura
Glazura
  • 1 buc oua
  • 1 lingurita lapte
  • 1oua
    1 buc
  • 2lapte
    1 lingurita
Asamblare
  • 10 gr unt
  • 1unt
    10 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

  • Pasul 26
    terminat

  • Pasul 27
    terminat

  • Pasul 28
    terminat

  • Pasul 29
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

  • Pasul 26
    terminat

  • Pasul 27
    terminat

  • Pasul 28
    terminat

  • Pasul 29
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 01:50
Delicioasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 09:43
Tarta Saint Tropez
Doar citind introducerea si mi s-a facut deja pofta! Cu siguranta a iesit ceva deosebit...savuros ! Vreau si eu... De cand caut si eu pudra de vanilie, fericito!!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 09:44
Divin!
Ce minunatie, arata superb, iar gustul suspectez este pe masura, dar avand in vedere combinatia de ingrediente cred ca este si mai si! :) Ce frumos!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.