Tarta a fost creata in 1955 in cofetaria unui patiser polonez, mutat la Saint-Tropez si a fost facuta cunoscuta de catre actrita Brigitte Bardot, devenind desertul ei favorit. Tarta consta dintr-un aluat pufos de briosa umplut cu o crema fina si matasoasa. Aluatul necesita un timp mai indelugat de framantare, pentru a obtine acel miez pufos si aerat. Inainte de coacere, aluatul este uns cu ou si presarat cu zahar, de preferinta zahar perlat sau zahar granulat. Zaharul se va carameliza in timpul coacerii si va forma o pojghita crocanta care contrasteaza cu miezul pufos. Briosa coapta se insiropeaza cu sirop de zahar aromat cu Cointreau, Grand Marnier, sau apa de flori de portocal. Umplutura briosei consta din 2 creme, una de vanile si cealalta de unt, combinate, pentru a obtine o crema delicioasa.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!