Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu mere si stafide

(*)(*)(*)(*)(*) (30)
 chef profile img

Aromeinbucate

195 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura cu mere si stafide
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu mere si stafide

(*)(*)(*)(*)(*) (30)
chef profile img

Aromeinbucate

195 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Usoara

O prajitura minunata, ce surprinde cu succes aromele toamnei. Este usor de preparat si se poate servi oricand, alaturi de o bautura calda, sau ca atare, cand pofta de dulce este mai puternica decat vointa noastra! Eu am ales sa reduc cantitatea de zahar si am adaugat lucuma, care pe langa faptul ca este o buna sursa de minerale si fier, contine si o cantitate considerabila de calciu si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Recomand cu drag aceasta varianta de prajitura, iar daca stafidele nu-s pe placul vostru, va recomand nucile, merg de minune impreuna! Secretul acestei tehnici, de a pregati o prajitura dintr-o combinatie de faina si semolina fara a prepara un aluat in prealabil, este acela de a folosi mere foarte zemoase (puteti sa mai adaugati suc de portocale/lamaie, daca merele voastre nu sunt atat de suculente) si sa facem gaurile cu ajutorul furculitei pana la baza prajiturii, astfel incat laptele si untul turnat peste prajitura sa poata patrunde cat mai bine. Astfel, straturile subtiri de faina se vor coace uniform, iar rezultatul va fi unul delicios! Am regasit aceasta reteta in retetarul mamei, tin minte ca ea obisnuia sa prepare acest tip de prajitura si eram mereu fascinata de cat de gustoasa era la final!

Prajitura cu mere si stafide

(*)(*)(*)(*)(*) ( 30 )

Pregatire

10 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Usoara

Aromeinbucate
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O prajitura minunata, ce surprinde cu succes aromele toamnei. Este usor de preparat si se poate servi oricand, alaturi de o bautura calda, sau ca atare, cand pofta de dulce este mai puternica decat vointa noastra! Eu am ales sa reduc cantitatea de zahar si am adaugat lucuma, care pe langa faptul ca este o buna sursa de minerale si fier, contine si o cantitate considerabila de calciu si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Recomand cu drag aceasta varianta de prajitura, iar daca stafidele nu-s pe placul vostru, va recomand nucile, merg de minune impreuna! Secretul acestei tehnici, de a pregati o prajitura dintr-o combinatie de faina si semolina fara a prepara un aluat in prealabil, este acela de a folosi mere foarte zemoase (puteti sa mai adaugati suc de portocale/lamaie, daca merele voastre nu sunt atat de suculente) si sa facem gaurile cu ajutorul furculitei pana la baza prajiturii, astfel incat laptele si untul turnat peste prajitura sa poata patrunde cat mai bine. Astfel, straturile subtiri de faina se vor coace uniform, iar rezultatul va fi unul delicios! Am regasit aceasta reteta in retetarul mamei, tin minte ca ea obisnuia sa prepare acest tip de prajitura si eram mereu fascinata de cat de gustoasa era la final!

Ingrediente

Portii:
Prajitura cu mere si stafide
  • 125 gr faina
  • 170 gr faina de semolina
  • 40 gr zahar brun
  • 30 gr lucuma
  • 40 gr stafide
  • 500 gr mere
  • 1.5 lingurite praf de copt
  • 30 gr unt
  • 180 ml lapte
  • 30 ml suc de lamaie
  • 30 ml suc de portocale
  • 0.5 lingurita scortisoara
  • 0.5 lingurita sare
  • 1faina
    125 gr
  • 2faina de semolina
    170 gr
  • 3zahar brun
    40 gr
  • 4lucuma
    30 gr
  • 5stafide
    40 gr
  • 6mere
    500 gr
  • 7praf de copt
    1.5 lingurite
  • 8unt
    30 gr
  • 9lapte
    180 ml
  • 10suc de lamaie
    30 ml
  • 11suc de portocale
    30 ml
  • 12scortisoara
    0.5 lingurita
  • 13sare
    0.5 lingurita
Decor
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1zahar pudra
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (30)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
30 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (30)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Alexa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 09:18
Delicioasa! :D
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Marilena
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 03:38
Foarte buna.
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 03:38
Tare buna!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Elena-Monica
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 03:08
Super reteta de praji!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Andreea
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 03:09
Teribil de buna prajiturica asta.
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Agatha
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 02:31
Buna!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 02:32
O bunatate de sezon!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Marius
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 01:58
Gustoasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Daniela
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 12:17
Delicioasa si aromata.
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Anita
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 12:18
Usor de facut si super gustoasa!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.