Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Caponata de vinete, dulce-acrisoara

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Caponata de vinete, dulce-acrisoara
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Caponata de vinete, dulce-acrisoara

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

25 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Caponata este varianta siciliana a preparatului frantuzesc Ratatouille. Diferenta dintre cele 2 preparate consta in gustul dulce-acrisor (agrodolce) dat de zahar si otet, facand din Caponata un preparat distinct si delicios. Se poate servi pe o felie de paine ciabatta, ca si garnitura langa o bucata de carne sau chiar si in combinatie cu paste fainoase.

Caponata de vinete, dulce-acrisoara

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Prezentare

Caponata este varianta siciliana a preparatului frantuzesc Ratatouille. Diferenta dintre cele 2 preparate consta in gustul dulce-acrisor (agrodolce) dat de zahar si otet, facand din Caponata un preparat distinct si delicios. Se poate servi pe o felie de paine ciabatta, ca si garnitura langa o bucata de carne sau chiar si in combinatie cu paste fainoase.

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg vinete
  • 40 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc tija telina apio
  • 180 gr masline kalamata
  • 180 gr masline verzi
  • 30 gr capere din conserva
  • 200 gr rosii
  • 1.5 linguri zahar brut
  • 50 ml otet de vin rosu
  • 60 ml sos de rosii passata
  • dupa gust piper negru macinat
  • 10 ml apa
  • dupa gust frunze de busuioc
  • 1vinete
    1 kg
  • 2ulei
    40 ml
  • 3sare
    dupa gust
  • 4ceapa
    1 buc
  • 5tija telina apio
    2 buc
  • 6masline kalamata
    180 gr
  • 7masline verzi
    180 gr
  • 8capere din conserva
    30 gr
  • 9rosii
    200 gr
  • 10zahar brut
    1.5 linguri
  • 11otet de vin rosu
    50 ml
  • 12sos de rosii passata
    60 ml
  • 13piper negru macinat
    dupa gust
  • 14apa
    10 ml
  • 15frunze de busuioc
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 07:34
O mancarica delicioasa!
Arata asa bine si imbietor! Imediat imi vine sa servesc o portie!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Mimmi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 21, 07:39
Delicioasa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.