Ciulama de dovlecel cu marar, un preparat simplu, de vara, cu ingrediente putine si delicios, mai ales rece, de la frigider. Eu o servesc simpla, sau cu mamaliguta tot rece. Ai mei o servesc cu branza sarata si paine de casa. Ciulamaua de dovlecel cu marar este una dintre mancarurile preferate ale mamei mele. Este printre primele mancaruri pe care le prepara vara, cand apar dovleceii de gradina. Dovleceii si pastaile de fasole sunt legumele ei preferate si le avem in gradina toata vara. De aceea imi permit eu sa pun la borcan pentru iarna si dovlecei si fasole verde si combinate in zacusca, sau tocanite. Reteta este asemanatoare cu celelalte retete de ciulama, insa la noi, in sudul tarii nu se foloseste smantana, ci lapte si faina. Eu nu am pus decat o lingura de faina, pentru ca nu a fost necesara. Si am aromatizat-o cu nucsoara, ca la sosul Bechamel, ca tare mult ne place nucsoara. Ciulamaua de dovlecel este dementiala rece si cu marar verde din abundenta!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!