Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciulama de dovlecel cu marar

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ciulama de dovlecel cu marar
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciulama de dovlecel cu marar

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Ciulama de dovlecel cu marar, un preparat simplu, de vara, cu ingrediente putine si delicios, mai ales rece, de la frigider. Eu o servesc simpla, sau cu mamaliguta tot rece. Ai mei o servesc cu branza sarata si paine de casa. Ciulamaua de dovlecel cu marar este una dintre mancarurile preferate ale mamei mele. Este printre primele mancaruri pe care le prepara vara, cand apar dovleceii de gradina. Dovleceii si pastaile de fasole sunt legumele ei preferate si le avem in gradina toata vara. De aceea imi permit eu sa pun la borcan pentru iarna si dovlecei si fasole verde si combinate in zacusca, sau tocanite. Reteta este asemanatoare cu celelalte retete de ciulama, insa la noi, in sudul tarii nu se foloseste smantana, ci lapte si faina. Eu nu am pus decat o lingura de faina, pentru ca nu a fost necesara. Si am aromatizat-o cu nucsoara, ca la sosul Bechamel, ca tare mult ne place nucsoara. Ciulamaua de dovlecel este dementiala rece si cu marar verde din abundenta!

Ciulama de dovlecel cu marar

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Ciulama de dovlecel cu marar, un preparat simplu, de vara, cu ingrediente putine si delicios, mai ales rece, de la frigider. Eu o servesc simpla, sau cu mamaliguta tot rece. Ai mei o servesc cu branza sarata si paine de casa. Ciulamaua de dovlecel cu marar este una dintre mancarurile preferate ale mamei mele. Este printre primele mancaruri pe care le prepara vara, cand apar dovleceii de gradina. Dovleceii si pastaile de fasole sunt legumele ei preferate si le avem in gradina toata vara. De aceea imi permit eu sa pun la borcan pentru iarna si dovlecei si fasole verde si combinate in zacusca, sau tocanite. Reteta este asemanatoare cu celelalte retete de ciulama, insa la noi, in sudul tarii nu se foloseste smantana, ci lapte si faina. Eu nu am pus decat o lingura de faina, pentru ca nu a fost necesara. Si am aromatizat-o cu nucsoara, ca la sosul Bechamel, ca tare mult ne place nucsoara. Ciulamaua de dovlecel este dementiala rece si cu marar verde din abundenta!

Ingrediente

Portii:
  • 2 buc dovlecei
  • 1 buc ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 1 legatura marar
  • 1dovlecei
    2 buc
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3usturoi
    3 catei
  • 4lapte
    1 l
  • 5faina
    1 lingura
  • 6ulei
    1 lingura
  • 7unt
    50 gr
  • 8sare
    dupa gust
  • 9piper alb
    dupa gust
  • 10nucsoara
    1 varf de cutit
  • 11marar
    1 legatura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.