Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Carne de porc cu castane de apa si ciuperci Shiitake in frunze de salata verde

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
 chef profile img

food therapy

2184 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Carne de porc cu castane de apa si ciuperci Shiitake in frunze de salata verde
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Carne de porc cu castane de apa si ciuperci Shiitake in frunze de salata verde

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
chef profile img

food therapy

2184 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Carnea, castanele de apa si ciupercile Shiitake sunt gatite intr-un sos aromat din sos de soia, sos de stridii, ghimbir, ulei de susan si vin de orez si servite in frunze crocante de salata verde. Un preparat cu arome asiatice, care poate fi servit ca si aperitiv, la pranz sau cina. Castanele de apa sunt tuberculii comestibili ai unei plante acvatice asemanatoare ierbii, care creste in mlastini, in namol, in campurile de orez. Denumirea se datoreaza aspectului tuberculilor, care seamana cu castanele, avand o forma rotunda cu coaja de culoare bruna si miez alb, crocant. Preparatele asiatice pe langa gust se remarca si prin contrastul de texturi. Castanele de apa au un gust usor dulceag, fara a avea insa o aroma pregnanta. Principala lor calitate fiind textura crocanta care se pastreaza si dupa gatire, motiv pentru care este un ingredient foarte popular in bucataria asiatica. Ciupercile Shiitake in schimb au o aroma intensa si o textura carnoasa care da savoare oricarui preparat.

Carne de porc cu castane de apa si ciuperci Shiitake in frunze de salata verde

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Carnea, castanele de apa si ciupercile Shiitake sunt gatite intr-un sos aromat din sos de soia, sos de stridii, ghimbir, ulei de susan si vin de orez si servite in frunze crocante de salata verde. Un preparat cu arome asiatice, care poate fi servit ca si aperitiv, la pranz sau cina. Castanele de apa sunt tuberculii comestibili ai unei plante acvatice asemanatoare ierbii, care creste in mlastini, in namol, in campurile de orez. Denumirea se datoreaza aspectului tuberculilor, care seamana cu castanele, avand o forma rotunda cu coaja de culoare bruna si miez alb, crocant. Preparatele asiatice pe langa gust se remarca si prin contrastul de texturi. Castanele de apa au un gust usor dulceag, fara a avea insa o aroma pregnanta. Principala lor calitate fiind textura crocanta care se pastreaza si dupa gatire, motiv pentru care este un ingredient foarte popular in bucataria asiatica. Ciupercile Shiitake in schimb au o aroma intensa si o textura carnoasa care da savoare oricarui preparat.

Ingrediente

Portii:
Mancare de carne, Castane de apa si Ciuperci
  • 1 buc ceapa
  • 0.5 lingura ulei
  • dupa gust sare
  • 4 catei usturoi
  • 500 gr carne tocata de porc
  • dupa gust piper negru macinat
  • 150 gr castane de apa din conserva
  • 100 gr ciuperci Shiitake
  • 1ceapa
    1 buc
  • 2ulei
    0.5 lingura
  • 3sare
    dupa gust
  • 4usturoi
    4 catei
  • 5carne tocata de porc
    500 gr
  • 6piper negru macinat
    dupa gust
  • 7castane de apa din conserva
    150 gr
  • 8ciuperci Shiitake
    100 gr
Sos
  • 1.5 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de stridii
  • 2 lingurite vin de orez
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura zahar
  • 0.25 lingurita ghimbir pudra
  • 1.5 lingurite amidon alimentar
  • 35 ml apa
  • 1sos de soia
    1.5 linguri
  • 2sos de stridii
    2 linguri
  • 3vin de orez
    2 lingurite
  • 4ulei de susan
    1 lingura
  • 5zahar
    1 lingura
  • 6ghimbir pudra
    0.25 lingurita
  • 7amidon alimentar
    1.5 lingurite
  • 8apa
    35 ml
Servire
  • 1 buc salata verde
  • dupa gust frunze de ceapa verde
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • 1salata verde
    1 buc
  • 2frunze de ceapa verde
    dupa gust
  • 3fulgi de ardei iute
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Uscator salata, plastic, 26cm/5L, Rosu - Westmark
98 leiÎn stoc
Uscator de salata, 25 cm, plastic - Kitchen Craft
144 leiÎn stoc
Uscator salata si verdeturi 27cm/4,7L - OXO
165 leiÎn stoc
Tigaie wok, aluminiu, 28 cm - AMT Gastroguss
320 leiÎn stoc
Presa usturoi, aluminiu, "Biopress" - Westmark
52 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 800 W - Zokura
390 leiÎn stoc
Platou tort, 31 cm - Westmark
34 leiÎn stoc
Platou servire, acacia, 60-69 x 21 cm - Kesper
145 leiÎn stoc
Platou servire 35 x 16 cm, ardezie - Kesper
35 leiÎn stoc
Platou pentru servire 53 x 16 cm - Kitchen Craft
99 leiÎn stoc
Dozator sos 180 ml plastic - OXO
20 leiÎn stoc
Dozator sos 350 ml, plastic - OXO
23 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★
0 recenzii
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.