Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Bors ucrainean

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

1797 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Bors ucrainean
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Bors ucrainean

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

1797 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Timp pregatire

30 minute

Timp preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Borsul, un preparat emblematic din bucataria ucraineana este o ciorba deasa si satioasa cu legume si carne. Culoarea caracteristica, rosu-rubiniu, este data de sfecla, ingredientul principal. In prima etapa gatim carnea si supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru prepartul final. Ceapa, morcovii, sfecla si usturoiul sunt calite in ulei. Peste legume sunt adaugati cartofii si varza si se fierb toate impreuna in supa de carne. Aciditatea ciorbei este ajustata cu otet de vin rosu si sos de rosii. La final se adauga fasolea fiarta, carnea si verdeturile. Pentru un plus de gust se serveste cu smantana.

Bors ucrainean

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
mai 2022
Lu Ma Mi Jo Vi Du
MAI

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Borsul, un preparat emblematic din bucataria ucraineana este o ciorba deasa si satioasa cu legume si carne. Culoarea caracteristica, rosu-rubiniu, este data de sfecla, ingredientul principal. In prima etapa gatim carnea si supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru prepartul final. Ceapa, morcovii, sfecla si usturoiul sunt calite in ulei. Peste legume sunt adaugati cartofii si varza si se fierb toate impreuna in supa de carne. Aciditatea ciorbei este ajustata cu otet de vin rosu si sos de rosii. La final se adauga fasolea fiarta, carnea si verdeturile. Pentru un plus de gust se serveste cu smantana.
mai 2022
Lu Ma Mi Jo Vi Du
MAI

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Supa de carne de vita
  • 800 gr carne de vita
  • 3 l apa
  • 2 buc morcovi
  • 160 gr radacina de telina
  • 2 buc foi de dafin
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust piper boabe
  • 1carne de vita
    800 gr
  • 2apa
    3 l
  • 3morcovi
    2 buc
  • 4radacina de telina
    160 gr
  • 5foi de dafin
    2 buc
  • 6ceapa
    1 buc
  • 7piper boabe
    dupa gust
Bors de sfecla cu Legume
  • 400 gr morcovi
  • 450 gr sfecla rosie
  • 250 gr ceapa
  • dupa gust sare
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 180 gr sos de rosii passata
  • 400 gr cartofi
  • 450 gr varza
  • 240 gr fasole boabe din conserva
  • 10 gr patrunjel
  • 10 gr marar
  • dupa gust piper macinat
  • 0.5 lingura ulei
  • 1morcovi
    400 gr
  • 2sfecla rosie
    450 gr
  • 3ceapa
    250 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5usturoi
    2 catei
  • 6otet de vin rosu
    1 lingurita
  • 7sos de rosii passata
    180 gr
  • 8cartofi
    400 gr
  • 9varza
    450 gr
  • 10fasole boabe din conserva
    240 gr
  • 11patrunjel
    10 gr
  • 12marar
    10 gr
  • 13piper macinat
    dupa gust
  • 14ulei
    0.5 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Gateste reteta, posteaza poza cu preparatul final si primesti 300 puncte Kitchenshop

produse recomandate

Decojitor 2 in 1 - Kitchen Craft
38 leiÎn stoc
Bol portelan, 13cm "Olympia" - Viejo Valle
19 leiÎn stoc
Strecuratoare inox, 20 cm - Westmark
90 leiÎn stoc
Strecuratoare inox, 16 cm - Zokura
23 leiÎn stoc
Strecuratoare inox, 18 cm - Zokura
25 leiÎn stoc
Strecuratoare inox, 20 cm - Zokura
27 leiÎn stoc
Polonic inox 34 cm - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Polonic supa "Gallant", 31,5 cm - Westmark
30 leiÎn stoc
Polonic nylon, 34 cm - Kitchen Craft
35 leiÎn stoc
Polonic nylon, 33 cm - OXO
29 leiÎn stoc
Polonic nylon, 34 cm - OXO
28 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Da-i o nota si scrie o recenzie!

Ai gatit reteta? Da-i o nota si scrie o recenzie!
( )( )( )( )( )
Toate
Utile
Gatite
PanaCris (*)(*)(*)(*)(*)
PanaCris
(*)(*)(*)(*)(*)
 | gatesc.co Bucatar pasionat  |  acum 5 zile

Savuroasa! Am probat chiar in primavara asta, preparata de ucrainience! :-*

0
1 comentarii

Intrebarile si raspunsurile bucatariilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspuns de la bucatari.