Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Xiaolongbao

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Xiaolongbao
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Xiaolongbao

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Xiaolongbao sunt galuste chinezesti cu carne si supa. Da, am scris corect, galuste cu supa si nu supa cu galuste :) ! Daca va intrebati cum a ajuns supa in galuste, raspunsul este foarte simplu. Supa concentrata din transe de porc bogate in colagen (picioare si rasol cu os si soric ), care dupa racire s-a transformat intr-o masa gelatinoasa (aspic) a fost astfel incorporata in umplutura. Foile subtiri de aluat, din faina, apa si sare, umplute cu carne si aspic, modelate sub forma de bocceluta, sunt gatite la abur. Se servesc cu otet de orez negru si ghimbir taiat in bastonase.

Xiaolongbao

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

40 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Xiaolongbao sunt galuste chinezesti cu carne si supa. Da, am scris corect, galuste cu supa si nu supa cu galuste :) ! Daca va intrebati cum a ajuns supa in galuste, raspunsul este foarte simplu. Supa concentrata din transe de porc bogate in colagen (picioare si rasol cu os si soric ), care dupa racire s-a transformat intr-o masa gelatinoasa (aspic) a fost astfel incorporata in umplutura. Foile subtiri de aluat, din faina, apa si sare, umplute cu carne si aspic, modelate sub forma de bocceluta, sunt gatite la abur. Se servesc cu otet de orez negru si ghimbir taiat in bastonase.

Ingrediente

Portii:
Aspic de porc
  • 600 gr picioare de porc
  • 800 gr rasol de porc
  • 1 l apa
  • 15 gr ghimbir
  • 1 buc ceapa verde
  • 20 ml vin de orez Shaoxing
  • 1picioare de porc
    600 gr
  • 2rasol de porc
    800 gr
  • 3apa
    1 l
  • 4ghimbir
    15 gr
  • 5ceapa verde
    1 buc
  • 6vin de orez Shaoxing
    20 ml
Umplutura
  • 450 gr carne de porc
  • 10 gr ghimbir
  • 0.75 lingurita sare
  • 0.25 lingurita piper alb
  • 0.75 lingurita zahar
  • 3 lingurite sos de soia
  • 2 linguri vin de orez Shaoxing
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri apa
  • 1carne de porc
    450 gr
  • 2ghimbir
    10 gr
  • 3sare
    0.75 lingurita
  • 4piper alb
    0.25 lingurita
  • 5zahar
    0.75 lingurita
  • 6sos de soia
    3 lingurite
  • 7vin de orez Shaoxing
    2 linguri
  • 8ulei de susan
    1 lingurita
  • 9apa
    3 linguri
Foi Aluat
  • 130 gr faina
  • 0.25 lingurita sare
  • 90 ml apa
  • 1faina
    130 gr
  • 2sare
    0.25 lingurita
  • 3apa
    90 ml
servire
  • dupa gust otet de orez negru
  • dupa gust ghimbir
  • 1otet de orez negru
    dupa gust
  • 2ghimbir
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Masina de tocat carne M5 - Westmark
257 leiÎn stoc
Masina de tocat carne M 8 - Westmark
290 leiÎn stoc
Masina de tocat carne M 10 - Westmark
365 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 2000 W - Zokura
790 leiÎn stoc
Masina manuala de tocat carne - Westmark
595 leiÎn stoc
Masina de tocat carne, 800 W - Zokura
350 leiÎn stoc
Set betisoare chinezesti, 10 piese - Zwilling
260 leiÎn stoc
Facalet 50 cm - Kitchen Craft
92 leiÎn stoc
Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Laurentiu
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 23, 05:32
Minunata reteta!
O reteta excelenta. Dim sum este preferatul meu la orice restaurant. Acum il fac acasa! Multumim, Food Therapy!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.