Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Samosa cu cartofi si mazare

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Samosa cu cartofi si mazare
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Samosa cu cartofi si mazare

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

50 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Tringhiuri din aluat crocant cu umplutura de cartofi, mazare, caju si mirodenii din bucataria indiana. Reusita acestui preparat, pe langa gustul savuros dat de umplutura, depinde in primul rand de calitatea foilor de aluat, pregatite intr-un mod mai special. Aluatul intins in discuri, suprapuse cate 5 intr-un teanc, sunt pre-coapte si apoi desfacute in foi subtiri. Prin aceasta tehnica samoasa poate fi mai usor umpluta si modelata in forma triunghiulara, specifica si totodata aluatul pre-copt nu mai absoarbe mult ulei in timpul prajirii, fiind mai putin uleios. Se servesc calde cu chutney sau un sos de iaurt.

Samosa cu cartofi si mazare

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

50 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prezentare

Tringhiuri din aluat crocant cu umplutura de cartofi, mazare, caju si mirodenii din bucataria indiana. Reusita acestui preparat, pe langa gustul savuros dat de umplutura, depinde in primul rand de calitatea foilor de aluat, pregatite intr-un mod mai special. Aluatul intins in discuri, suprapuse cate 5 intr-un teanc, sunt pre-coapte si apoi desfacute in foi subtiri. Prin aceasta tehnica samoasa poate fi mai usor umpluta si modelata in forma triunghiulara, specifica si totodata aluatul pre-copt nu mai absoarbe mult ulei in timpul prajirii, fiind mai putin uleios. Se servesc calde cu chutney sau un sos de iaurt.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 215 gr faina
  • 0.75 lingurita sare
  • 0.5 lingurita patrunjel uscat
  • 0.25 lingurita boia iute
  • 120 ml apa
  • 1faina
    215 gr
  • 2sare
    0.75 lingurita
  • 3patrunjel uscat
    0.5 lingurita
  • 4boia iute
    0.25 lingurita
  • 5apa
    120 ml
Umplutura
  • 350 gr cartofi
  • 1.06 l apa
  • dupa gust sare
  • 0.5 lingura ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 lingura pasta de ghimbir si usturoi
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc ardei iute
  • 1 lingurita condiment Garam Masala
  • 0.5 lingurita turmeric macinat
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • 150 gr mazare congelata
  • 10 linguri frunze de coriandru
  • 50 gr caju
  • 15 ml suc de lamaie
  • 1cartofi
    350 gr
  • 2apa
    1.06 l
  • 3sare
    dupa gust
  • 4ulei
    0.5 lingura
  • 5seminte de chimen
    1 lingurita
  • 6coriandru boabe
    1 lingurita
  • 7pasta de ghimbir si usturoi
    1 lingura
  • 8ceapa
    1 buc
  • 9ardei iute
    1 buc
  • 10condiment Garam Masala
    1 lingurita
  • 11turmeric macinat
    0.5 lingurita
  • 12fulgi de ardei iute
    dupa gust
  • 13mazare congelata
    150 gr
  • 14frunze de coriandru
    10 linguri
  • 15caju
    50 gr
  • 16suc de lamaie
    15 ml
Pasta de faina
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri apa
  • 1faina
    1 lingura
  • 2apa
    2 linguri
Prajire
  • 250 ml ulei
  • 1ulei
    250 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

  • Pasul 26
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

  • Pasul 26
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cutit pentru aluat, inox - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Facalet 25 cm, lemn - Kitchen Craft
54 leiÎn stoc
Facalet 40 cm, lemn - Kitchen Craft
34 leiÎn stoc
Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc
Foaie de copt din silicon, 60x40 cm - de Buyer
126 leiÎn stoc
Tigaie fonta, 34cm, Cherry - Staub
990 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.