Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Vinete glazurate cu pasta miso, la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Vinete glazurate cu pasta miso, la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Vinete glazurate cu pasta miso, la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Vinete cu miez cremos si glazura din pasta miso, mirin, ulei de susan si sake, reteta inspirata dupa Nasu no Miso Dengaku, preparat clasic din bucataria japoneza. Pasta miso este un ingredient care defineste preparatul, ii da savoare si gust complex. Vinetele taiate in jumatate si crestate sunt mai intai coapte pana cand pulpa devine moale iar apoi glazurate si rumenite la grill. La final sunt presarate cu seminte de susan, ceapa verde sau frunze de susan. Vinetele sunt atat de gustoase incat va invit sa nu stati prea mult pe ganduri si sa le gatiti. Se servesc cu garnitura de orez, tofu sau o salata crocanta de ridichi asiatice pentru contrast de texturi.

Vinete glazurate cu pasta miso, la cuptor

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Vinete cu miez cremos si glazura din pasta miso, mirin, ulei de susan si sake, reteta inspirata dupa Nasu no Miso Dengaku, preparat clasic din bucataria japoneza. Pasta miso este un ingredient care defineste preparatul, ii da savoare si gust complex. Vinetele taiate in jumatate si crestate sunt mai intai coapte pana cand pulpa devine moale iar apoi glazurate si rumenite la grill. La final sunt presarate cu seminte de susan, ceapa verde sau frunze de susan. Vinetele sunt atat de gustoase incat va invit sa nu stati prea mult pe ganduri si sa le gatiti. Se servesc cu garnitura de orez, tofu sau o salata crocanta de ridichi asiatice pentru contrast de texturi.

Ingrediente

Portii:
Vinete
  • 800 gr vinete
  • 10 ml ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1vinete
    800 gr
  • 2ulei
    10 ml
  • 3sare
    dupa gust
  • 4piper macinat
    dupa gust
Glazura
  • 40 gr pasta miso alba
  • 15 ml sos Mirin
  • 15 gr zahar
  • 15 ml sake
  • 15 ml ulei de susan
  • 1pasta miso alba
    40 gr
  • 2sos Mirin
    15 ml
  • 3zahar
    15 gr
  • 4sake
    15 ml
  • 5ulei de susan
    15 ml
Servire
  • dupa gust frunze de ceapa verde
  • dupa gust susan
  • 1frunze de ceapa verde
    dupa gust
  • 2susan
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Tava cuptor, otel, 39 x 27 cm - Kitchen Craft
125 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie, bumbac, Grey - Tiseco
26 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie, bumbac, Taupe - Tiseco
26 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.