Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Coq au vin, la oala sub presiune

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Coq au vin, la oala sub presiune
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Coq au vin, la oala sub presiune

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Coq au Vin (cocos in vin) este un preparat clasic din bucataria franceza, extrem de delicios. Bucatile de carne prajite in grasimea lasata de bacon sunt fierte in vin rosu cu ciuperci, salota si morcovi, aromat cu cimbru. Pentru un Coq au Vin cu gust autentic trebuie sa tinem cont de cateva detalii. Ingredientul vedeta al acestui preparat este vinul rosu. Vinul este folosit mai intai la gatirea carnii si apoi redus pentru a fi servit ca sos. Pe langa vin, gustul preparatului final este construit in trepte prin gatirea separata a celorlalte ingrediente (bucati de carne, bacon, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de rosii si faina) si apoi fierte impreuna in oala sub presiune timp de 15 minute. La oala sub presiune ingredientele se gatesc mai repede si mai uniform iar aromele se intrepatrund, rezultand cea mai buna tocana de pui din lume! Se serveste calda cu paine proaspata sau garnitura de cartofi.

Coq au vin, la oala sub presiune

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Coq au Vin (cocos in vin) este un preparat clasic din bucataria franceza, extrem de delicios. Bucatile de carne prajite in grasimea lasata de bacon sunt fierte in vin rosu cu ciuperci, salota si morcovi, aromat cu cimbru. Pentru un Coq au Vin cu gust autentic trebuie sa tinem cont de cateva detalii. Ingredientul vedeta al acestui preparat este vinul rosu. Vinul este folosit mai intai la gatirea carnii si apoi redus pentru a fi servit ca sos. Pe langa vin, gustul preparatului final este construit in trepte prin gatirea separata a celorlalte ingrediente (bucati de carne, bacon, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de rosii si faina) si apoi fierte impreuna in oala sub presiune timp de 15 minute. La oala sub presiune ingredientele se gatesc mai repede si mai uniform iar aromele se intrepatrund, rezultand cea mai buna tocana de pui din lume! Se serveste calda cu paine proaspata sau garnitura de cartofi.

Ingrediente

Portii:
  • 180 gr bacon afumat
  • 1 lingurita ulei
  • 800 gr pulpe de pui
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 250 gr ciuperci brune
  • 150 gr salota
  • 5 catei usturoi
  • 15 gr faina
  • 30 gr pasta de rosii
  • 350 ml vin rosu
  • 225 ml supa de pui
  • 200 gr morcovi
  • 10 gr cimbru
  • dupa gust patrunjel
  • 1bacon afumat
    180 gr
  • 2ulei
    1 lingurita
  • 3pulpe de pui
    800 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper
    dupa gust
  • 6ciuperci brune
    250 gr
  • 7salota
    150 gr
  • 8usturoi
    5 catei
  • 9faina
    15 gr
  • 10pasta de rosii
    30 gr
  • 11vin rosu
    350 ml
  • 12supa de pui
    225 ml
  • 13morcovi
    200 gr
  • 14cimbru
    10 gr
  • 15patrunjel
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Perie curatare ciuperci - Chef'n
48 leiÎn stoc
Cutit Sujihiki, 24 cm, 6000MCT - Miyabi
1780 leiÎn stoc
Cutit Gyutoh 24 cm 6000MCT - Miyabi
1950 leiÎn stoc
Tocator asimetric mediu - Hand Made
175 leiÎn stoc
Tocator  asimetric XL - Hand Made
195 leiÎn stoc
Decojitor legume, otel - Westmark
8 leiÎn stoc
Decojitor 2 in 1 - Kitchen Craft
46 leiÎn stoc
Decojitor inox, 18 cm - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.