Sa va spun mai intai istoria acestei minunatii de ciocolata homemade. Cum una dintre surorile mele locuieste in afara si imi cunoaste pasiunea pentru tot felul de forme si ustensile de bucatarit, mi-a facut cadou la ultima vizita in tara niste minunate forme de silicon pentru turnat ciocolata. Cum le-am primit, le-am si testat, caci procurasem din timp si unt de cacao, ingredientul de baza. Momentan, aceasta ciocolata o consumam noi, cei mari, mai des, iar Ciresel doar ocazional, cate un cubulet, daca ne surprinde in fapt. Insa pe masura ce va creste si va face cunostinta cu ciocolata din comert, vom realiza impreuna aceasta varianta, muuuult mai sanatoasa si simpla. Desi ingredientele de baza sunt untul de cacao, carobul si indulcitorul, in cazul nostru mierea, poate fi personalizata dupa preferintele fiecaruia. Eu am preferat sa adaug diverse nuci macinate, fulgi de cocos, insa cu siguranta merg si diverse fructe uscate, menta, condimente, pulberi din superalimente, uleiuri esentiale culinare, etc.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!