Paris Brest este un desert frantuzesc delicios, asemanator ca gust si textura cu eclerul sau profiterolul, dar aranjat sub forma unui tort in forma de inel. Desi cuprinde numerosi pasi si pare dificil de facut, reteta poate fi facuta de oricine, iar singurul inconvenient al prajiturii este ca se va manca foarte repede! Era 1910 cand cofetarul Louis Durand a creat, la cerere, una dintre cele mai faimoase deserturi franceze din toate timpurile, Paris-Brest. Cererea a fost facuta de organizatorul unei curse populare "Paris-Brest-Paris" de biciclete, care a dorit un desert ce urmeaza sa fie servit la sosire. Paris-Brest se face in mod traditional dintr-un inel de patiserie choux umplut cu o crema Praline mousseline si forma seamana cu cea a unei roti de bicicleta. Imi place mult aspectul acestui desert, care este perfect si este uimitor in simplitatea lui. Aceasta prajitura este cu siguranta unul dintre deserturile mele preferate!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!