Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Clafoutis cu ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Clafoutis cu ciuperci
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Clafoutis cu ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Clafoutis un preparat specific bucatariei franceze este mai cunoscut ca si desert cu cirese sau alte fructe de sezon. In aceasta reteta fructele sunt inlocuite cu salota si ciuperci gatite in vin fortificat si cimbru si acoperite cu un aluat pe baza de oua, lapte si faina, peste care este presarat un strat de branza Gruyere. Branza pe langa gust creeaza o crusta crocanta, contrastand cu mijlocul cremos al preparatului.

Clafoutis cu ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Clafoutis un preparat specific bucatariei franceze este mai cunoscut ca si desert cu cirese sau alte fructe de sezon. In aceasta reteta fructele sunt inlocuite cu salota si ciuperci gatite in vin fortificat si cimbru si acoperite cu un aluat pe baza de oua, lapte si faina, peste care este presarat un strat de branza Gruyere. Branza pe langa gust creeaza o crusta crocanta, contrastand cu mijlocul cremos al preparatului.

Ingrediente

Portii:
Ciuperci
  • 500 gr ciuperci Champignon
  • 100 gr salota
  • 30 gr unt
  • 10 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 80 ml sherry sec
  • 8 gr cimbru uscat
  • dupa gust piper negru macinat
  • 1ciuperci Champignon
    500 gr
  • 2salota
    100 gr
  • 3unt
    30 gr
  • 4ulei
    10 ml
  • 5sare
    dupa gust
  • 6sherry sec
    80 ml
  • 7cimbru uscat
    8 gr
  • 8piper negru macinat
    dupa gust
Aluat
  • 3 buc oua
  • 350 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 0.5 lingurita sare
  • 1oua
    3 buc
  • 2lapte
    350 ml
  • 3faina
    100 gr
  • 4sare
    0.5 lingurita
aSAMBLARE
  • 60 gr branza Gruyere
  • 1branza Gruyere
    60 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 02:05
Clafoutis
Intr-adevar cand spui Clafoutis te gandesti la un desert. Dar la cum arata acesta cu ciuperci-eu sunt fan ciuperci- pot sa declar cu mana pe inima ca m-ai cucerit cu el... Deja imi imaginez ceva crocant cu miezul moale, bun de tot...!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.