Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa de linte cu spanac

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Supa de linte cu spanac
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa de linte cu spanac

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2178 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Lintea, ingredientul vedeta al acestei supe, este un aliment nutritiv si versatil, prin multitudinea de soiuri si posibilitati de preparare. In aceasta reteta lintea este gatita intr-un amestec aromat de ceapa, morcovi, usturoi, rosii, chimion, pudra de curry si cimbru. Recomand lintea verde deoarece prin fierbere bobul isi pastreaza forma. In aceasta reteta urmarim sa creem diferite texturi, si de aceea avem nevoie de o linte cu bob ferm. Dupa ce lintea si legumele sunt fierte, o parte din supa este transformata intr-un sos cremos, care da o consistenta supei si totodata un contrast de texturi. Frunzele de spanac se pot inlocui cu varza Kale, mangold sau alte frunze verzi, dupa preferinte. Gustul supei este inviorat de sucul de lamaie care ajusteaza aciditatea si intensifica aromele.

Supa de linte cu spanac

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Lintea, ingredientul vedeta al acestei supe, este un aliment nutritiv si versatil, prin multitudinea de soiuri si posibilitati de preparare. In aceasta reteta lintea este gatita intr-un amestec aromat de ceapa, morcovi, usturoi, rosii, chimion, pudra de curry si cimbru. Recomand lintea verde deoarece prin fierbere bobul isi pastreaza forma. In aceasta reteta urmarim sa creem diferite texturi, si de aceea avem nevoie de o linte cu bob ferm. Dupa ce lintea si legumele sunt fierte, o parte din supa este transformata intr-un sos cremos, care da o consistenta supei si totodata un contrast de texturi. Frunzele de spanac se pot inlocui cu varza Kale, mangold sau alte frunze verzi, dupa preferinte. Gustul supei este inviorat de sucul de lamaie care ajusteaza aciditatea si intensifica aromele.

Ingrediente

Portii:
  • 400 gr linte verde
  • 230 gr ceapa
  • 500 gr morcovi
  • 35 ml ulei
  • 20 gr usturoi
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 1.5 lingurite pudra de curry
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 760 gr rosii din conserva
  • 2.5 l supa de legume
  • 1 l apa
  • 1 buc foi de dafin
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 200 gr spanac
  • dupa gust suc de lamaie
  • 1linte verde
    400 gr
  • 2ceapa
    230 gr
  • 3morcovi
    500 gr
  • 4ulei
    35 ml
  • 5usturoi
    20 gr
  • 6chimion macinat
    2 lingurite
  • 7pudra de curry
    1.5 lingurite
  • 8fulgi de ardei iute
    dupa gust
  • 9cimbru uscat
    1 lingurita
  • 10rosii din conserva
    760 gr
  • 11supa de legume
    2.5 l
  • 12apa
    1 l
  • 13foi de dafin
    1 buc
  • 14sare
    dupa gust
  • 15piper macinat
    dupa gust
  • 16spanac
    200 gr
  • 17suc de lamaie
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Blender vertical, Empire Red - KitchenAid
995 leiÎn stoc
Decojitor 2 in 1 - Kitchen Craft
46 leiÎn stoc
Decojitor legume, otel - Westmark
8 leiÎn stoc
Cratita fonta, 28cm/6,7L "Folk", Rosu  - LAVA
450 leiÎn stoc
Cratita fonta, 28cm/6,7L "Folk", Mov - LAVA
450 leiÎn stoc
Cratita fonta, 28cm/6,7L "Folk", Negru - LAVA
450 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 28cm/8,2L - AMT Gastroguss
550 leiÎn stoc
Cratita fonta, 24cm/4,5L, "Folk", Verde - LAVA
370 leiÎn stoc
Polonic supa "Gentle" 31,5 - Westmark
20 leiÎn stoc
Polonic 33,5 cm - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Polonic inox, 43 cm - de Buyer
168 leiÎn stoc
Polonic inox, 28,2 cm - de Buyer
56 leiÎn stoc
Polonic 31 cm, inox - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.