Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Souffle de vanilie

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2219 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Souffle de vanilie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Souffle de vanilie

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2219 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Desert delicat, aerat, din bucataria franceza. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider, separam albusurile de galbenusuri si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Sufleurile dulci se compun dintr-o crema de oua aromata cu vanilie si albus de ou. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Se servesc calde, pudrate cu zahar.

Souffle de vanilie

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Desert delicat, aerat, din bucataria franceza. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider, separam albusurile de galbenusuri si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Sufleurile dulci se compun dintr-o crema de oua aromata cu vanilie si albus de ou. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Se servesc calde, pudrate cu zahar.

Ingrediente

Portii:
Pregatire Forme de Copt
  • 15 gr unt
  • 20 gr zahar
  • 1unt
    15 gr
  • 2zahar
    20 gr
Crema de Ou
  • 4 buc galbenus de ou
  • 30 gr zahar
  • 25 gr faina
  • 225 ml lapte
  • 35 gr unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1galbenus de ou
    4 buc
  • 2zahar
    30 gr
  • 3faina
    25 gr
  • 4lapte
    225 ml
  • 5unt
    35 gr
  • 6extract de vanilie
    1 lingurita
Spuma de albus
  • 120 gr albus de ou
  • praf de sare
  • 40 gr zahar
  • 1albus de ou
    120 gr
  • 2sare
    praf de
  • 3zahar
    40 gr
Servire
  • dupa gust zahar pudra
  • 1zahar pudra
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.