Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit âžĪ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate âžĪ

Osso Buco

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
 chef profile img

Aaaa

463 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Osso Buco
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Osso Buco

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
chef profile img

Aaaa

463 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Osso Buco, care se refera la bucata substantiala de maduva din centrul osului tulpinii de vitel, este tradus din italiana ca os scobit. Bucatile de rasol de vita gatite cu vin alb, legume si suc de rosii sunt o specialitate milaneza. Rasolul se fierbe incet pentru a deveni fraged, iar tesuturile conjunctive si maduva se topesc in sos pentru a produce o textura bogata si cremoasa.

Osso Buco

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Osso Buco, care se refera la bucata substantiala de maduva din centrul osului tulpinii de vitel, este tradus din italiana ca os scobit. Bucatile de rasol de vita gatite cu vin alb, legume si suc de rosii sunt o specialitate milaneza. Rasolul se fierbe incet pentru a deveni fraged, iar tesuturile conjunctive si maduva se topesc in sos pentru a produce o textura bogata si cremoasa.

Ingrediente

Portii:
  • 2 buc rasol de vita
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc ceapa rosie
  • 1 buc morcovi
  • 3 catei usturoi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 3 linguri faina
  • 30 gr unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 150 ml vin alb
  • 400 gr rosii din conserva
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1rasol de vita
    2 buc
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3ceapa rosie
    1 buc
  • 4morcovi
    1 buc
  • 5usturoi
    3 catei
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper
    dupa gust
  • 8faina
    3 linguri
  • 9unt
    30 gr
  • 10ulei de masline
    30 ml
  • 11vin alb
    150 ml
  • 12rosii din conserva
    400 gr
  • 13pasta de rosii
    1 lingura
  • 14busuioc uscat
    1 lingurita
  • 15rozmarin uscat
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cleste inox pentru gratar 35 cm - Zokura
25 leiÎn stoc
Oala sub presiune, inox, 22cm/6L, "Quick" - Monix
440 leiÎn stoc
Oala sub presiune, inox, 22cm/7L, "Quick" - Monix
470 leiÎn stoc
Tocator bambus, 45 x 36 cm, grosime 3,3 cm - Kesper
165 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului, 23cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
585 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului, 20cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
545 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★
0 recenzii
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.