Desert delicat, aerat, specific bucatariei franceze. In aceasta reteta sufleul este preparat din ciocolata topita in sos din unt, faina si lapte, combinata cu galbenus si spuma de albus. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt si tapetate cu zahar pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Dupa ce sunt scoase din cuptor scad in volum, ceea ce este normal. Se servesc calde, pudrate cu cacao.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!