Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sufleu de ciocolata

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sufleu de ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sufleu de ciocolata

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Desert delicat, aerat, specific bucatariei franceze. In aceasta reteta sufleul este preparat din ciocolata topita in sos din unt, faina si lapte, combinata cu galbenus si spuma de albus. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt si tapetate cu zahar pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Dupa ce sunt scoase din cuptor scad in volum, ceea ce este normal. Se servesc calde, pudrate cu cacao.

Sufleu de ciocolata

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Desert delicat, aerat, specific bucatariei franceze. In aceasta reteta sufleul este preparat din ciocolata topita in sos din unt, faina si lapte, combinata cu galbenus si spuma de albus. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt si tapetate cu zahar pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Dupa ce sunt scoase din cuptor scad in volum, ceea ce este normal. Se servesc calde, pudrate cu cacao.

Ingrediente

Portii:
Pregatire Forme de copt
  • 15 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 1unt
    15 gr
  • 2zahar
    25 gr
Compozitie Sufleu
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 15 gr unt
  • 8 gr faina
  • 115 ml lapte
  • 0.25 lingurita sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 18 gr galbenus de ou
  • 60 gr albus de ou
  • 35 gr zahar
  • 1ciocolata neagra
    100 gr
  • 2unt
    15 gr
  • 3faina
    8 gr
  • 4lapte
    115 ml
  • 5sare
    0.25 lingurita
  • 6extract de vanilie
    1 lingurita
  • 7galbenus de ou
    18 gr
  • 8albus de ou
    60 gr
  • 9zahar
    35 gr
Servire
  • dupa gust cacao
  • 1cacao
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Bol mixare, plastic, 27,8cm/3,5L - Westmark
39 leiÎn stoc
Spatula, silicon, 28,5 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Mixer manual, inox - Kitchen craft
115 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie, bumbac - KitchenShop
20 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie - Zokura
38 leiÎn stoc
Separator galbenus - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Separator oua - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Separator oua 3 in 1 - OXO
21 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.